İzmir'de emniyet müdür yardımcısına "hakaret ve tehdit" davası

- FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin davada tutuklu bulunan avukatın, Kasım 2015'teki operasyon sonrası müvekkili olduğu sanıkların adliyeye sevki sırasında, Emniyet Müdür Yardımcısı Akçal'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de emniyet müdür yardımcısına "hakaret ve tehdit" davası

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin davada tutuklu bulunan avukat Ali Aksoy'un, Kasım 2015'te örgüte yönelik operasyon sonrası Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bu davada tutuksuz yargılanan sanık Aksoy katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kayda alınan duruşmada sanık Aksoy, olay tarihinde İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" soruşturmasında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden bazılarının avukatlığını yaptığını belirterek, müvekkilleri nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılacakları sırada İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri'nin girişinde bazı göstericiler bulunduğunu söyledi.

Göstericilerin müvekkillerle temas kurmaması için o gün adliyenin emniyetinden sorumlu Akçal'la görüşmek istediğini dile getiren Aksoy, konuşmak için yanına gittiği Akçal'ın kendisinden kaçtığını iddia etti.

Akçal'a, "Niye kaçıyorsun? Ortada bir sıkıntı var, sadece konuşmak istiyorum." dediğini öne süren Aksoy, Akçal'a hakarette bulunmadığını ve iddianamede yer aldığı gibi ona "Çocuk" diye hitap etmediğini savundu.

Müvekkillerinin hakkını korumak için bazı eylemlerde bulunduğunu, Akçal'a omuz atmadığını, fiziki şiddet uygulamadığını iddia eden Aksoy, daha önce aleyhine ifade veren tanık beyanlarına katılmadığını söyledi.

Aksoy, tartışma sırasında adliye içinde bir emniyet görevlisinin kamerayla görüntü aldığını ifade ederek, bu görüntülerin izlenerek gerçeğe ulaşılabileceğini savundu.

Hakim, sonraki celsede tanıkların dinlenilmesine devam edileceğini belirterek duruşmayı erteledi.

- Olay

"Askeri casuslukta kumpas" soruşturması çerçevesinde İzmir merkezli 18 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan bazı sanık polislerin avukatlığını yapan Ali Aksoy hakkında, 6 Kasım 2015'te 36 sanığın Sulh Ceza Hakimliğine sevki sırasında İzmir Adliyesinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal'a hakaret ettiği, tehdit ve "omuz atmak" suretiyle fiziki müdahalede bulunduğu iddiasıyla şikayette bulunulmuştu.

Aksoy hakkında "kamu görevlisine hakaret ve tehdit" suçlamasıyla 9 ay ila 4 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar