İzmir'de cezaevi servisinin geçişi sırasındaki patlama

- Adalet Bakanlığı: - "İzmir Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumlarında çalışan ceza infaz koruma memurlarımıza yönelik bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz" - "Araç şoförü ile 10 personelimizi hedef alan bu saldırıda tek tesellimiz, Allah'a şükürler olsun ki can kaybı olmamasıdır" - "Faillerin bulunması için de valiliğimiz, emniyet teşkilatımız ve başsavcılığımız gerekli çalışmaları sürat ve titizlikle yürütmektedir"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de cezaevi servisinin geçişi sırasındaki patlama

ANKARA (AA) - İzmir'in Buca ilçesinde cezaevi servisinin geçişi sırasındaki patlamanın faillerinin bulunması için valilik, emniyet ve başsavcılığın titiz bir çalışma yürüttüğü bildirildi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, İzmir Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumlarında çalışan ceza infaz koruma memurlarına yönelik bombalı saldırının şiddetle kınandığı, faillerin lanetlendiği belirtildi.

"Araç şoförü ile 10 personelimizi hedef alan bu saldırıda tek tesellimiz, Allah'a şükürler olsun ki can kaybı olmamasıdır." ifadesinin yer aldığı açıklamada, topuğundan yaralanan bir ceza infaz koruma memurunun ameliyata alındığı, diğerlerinin tedavisinin ise ayakta yapıldığı kaydedildi.

Adli teşkilat camiasına geçmiş olsun dileklerinin paylaşıldığı açıklamada, "İzmir Valiliğimiz, başsavcılığımız ve sağlık çalışanlarımız saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza her türlü ilgi ve desteği göstermektedirler. Olayın faillerinin bulunması için de valiliğimiz, emniyet teşkilatımız ve başsavcılığımız gerekli çalışmaları sürat ve titizlikle yürütmektedir. Gelişmeler, İzmir Valiliğimizce kamuoyuyla paylaşılacaktır. ifadeleri kullanıldı.

Saldırının, sadece ceza infaz koruma memurlarına değil, aynı zamanda hukuk, adalet, millet ve devlete yönelik olduğu vurgulanan açıklamada, şu değerlendirmeler yer aldı:

"Geçmişte de örneği görülen, hakimlerimize, savcılarımıza, zabıt katiplerimize, mübaşirlerimize, diğer adliye çalışanlarımıza, adliyelerdeki güvenlik görevlilerimize ve ceza infaz kurumu personelimiz ile onları ailelerine yönelik saldırıların amacı açıktır. O amaç da hukuku üstün kılmak isteyen, bunun için canla başla çalışan bir camiayı, bu kutlu çabasından geri bırakmaktır. Ama bütün bu çabalar nafiledir. Bu saldırılar hukuku üstün kılmak için çalışan, milletimizin adalet beklentisini yerine getiren teşkilatımızın, bu doğrultudaki irade ve çabasını asla zaafa uğratamayacaktır.

Adalet Bakanlığı olarak terör saldırısında yaralanan Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları personeli arkadaşlarımıza, ailelerine, camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, adalet teşkilatı olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

Yorumlar