İzmir'de camilere alçak saldırı

İzmir'de merkezi sistemle ezan okunan bazı camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı 'Çav Bella' çalındı. Olayın ezan sistemlerine siber saldırı sonucu yapılmış olabileceği söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de camilere alçak saldırı

İzmir'in Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi bir çok ilçesindeki camii hoparlörlerinden "Çav Bella" marşı çalındı.

İzmir’de bugün akşam saat 17.00 sıralarında akıllara sığmayan bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde girilerek cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ ve 'İzmir Marşı' çalındı.

Vatandaşların telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde görüntü alan kişilerin de şaşkınlığını gizleyemediği görüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Müftülüğü, ildeki bu olay üzerine inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da "dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlattı.

İzmir Müftülüğünce yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadeler kullanıldı:

 "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”

 

 

CHP'Lİ İSİMDEN DESTEK

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ise minare korsanlığını müzik coşkusuyla kutladı ve dört cami minaresinden “Çav Bella”nın şarkısının dinletilmesinin görüntülerini paylaştı.

 

Yorumlar

Zek Şaşırmadık düşman denize dökülmemiş izmirde bırakılmış
Sultan Yazıklar olsun
Rüstem BEŞLER Çok pis bir haber en az camiye yapılan saldırı kadar iğrenç.