"İzmir'de bebeğin tetkiklerinde uyuşturucuya rastlandığı" iddiası

- İl Sağlık Müdürlüğü: - "İlk testte şüpheli K2 (kannabis) pozitif saptanmıştır. K2 tarama sonucu bir süre sonra tekrarlandığında bu sefer negatif bulunmuştur" - "Hastane polisine haber verilmiş, tutanak tutulmuş ve sosyal hizmet çalışanımız tarafından da hasta yakını değerlendirilmiş ve şüpheli bir duruma rastlanılmamıştır" - "(Madde kullanımı) Bu tanıdan uzaklaşılmıştır. Hasta, malnütrisyon, hipoglisemi tetkik, metabolik hastalık ve diğer nedenler açısından araştırılmaktadır"

Google Haberlere Abone ol
"İzmir'de bebeğin tetkiklerinde uyuşturucuya rastlandığı" iddiası

İZMİR (AA) - İzmir Sağlık Müdürlüğünce, "ailesi tarafından hastaneye uyanamama şikayetiyle getirilen bebeğin tetkiklerinde uyuşturucuya rastlandığı" iddiası üzerine, ilgili yerlere haber verildiği ve tutanak tutulduğu belirtilerek, "İlk testte şüpheli K2 (kannabis) pozitif saptanmıştır. K2 tarama sonucu bir süre sonra tekrarlandığında bu sefer negatif bulunmuştur. Bu tanıdan uzaklaşılmıştır. Hasta, malnütrisyon, hipoglisemi tetkik, metabolik hastalık ve diğer nedenler açısından araştırılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

İzmir Sağlık Müdürlüğünden, "Hastaneye getirilen 3 aylık bebeğin tetkiklerinde uyuşturucuya rastlandığı" iddiası üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 7 Ekim gecesi ailesi tarafından Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine "uyanamama" şikayetiyle getirilen O.A'nın ilk muayenesinde, kan şekerinin çok düşük olduğunun belirlendiği, ayırıcı tanı için biyokimya, kan gazı, hemogram, kan ile idrar kültürü ve görüntüleme dahil birçok tetkik uygulandığı bildirildi.

Bu vakada tarama testi olarak kullanılan "hasta başı madde bağımlılığı" testinin de yapıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan ilk testte şüpheli K2 (kannabis) pozitif saptanmıştır. K2 maddesi tarama pozitifliğiine sebep olabilecek maddeler kannabinoid, antipsikotik ilaçlar, askorbik asit, salisilik asit, penisilin g ve asetaminofen gibi birçok kimyasal yapısı benzer ilaçlar olabilir. Ayrıca K2 tarama sonucu bir süre sonra tekrarlandığında bu sefer negatif bulunmuştur. Yine de hastane polisine haber verilmiş, tutanak tutulmuş ve hastane sosyal hizmet çalışanımız tarafından da hasta yakını değerlendirilmiş ve şüpheli bir duruma rastlanılmamıştır."

Madde ve ilaç kullanımı ile ilgili sorgulanan annenin, "bunu ne kendisinin kullandığını ne de çocuğuna verdiğini" dile getirdiği aktarılan açıklamada, "Bu tanıdan uzaklaşılmıştır. Hasta, hastanemizde hala yatmakta olup malnütrisyon, hipoglisemi tetkik, metabolik hastalık ve diğer nedenler açısından araştırılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.



Yorumlar