İzmir'de sahte elektronik sigara likiti operasyonu

- Operasyonda kivi, çilek, şeftali ve elma gibi çeşitli aromalara sahip çok sayıda sahte likit nikotin ele geçirilirken, kimya mühendisliği bölümü öğrencisi oldukları belirlenen iki kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de sahte elektronik sigara likiti operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'de sosyal medya aracılığıyla elektronik sigaralar için çeşitli aromalara sahip sahte likit satan 2 kişi suçüstü yakalandı, çok miktarda likit nikotin ele geçirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları aracılığıyla elektronik sigaralar için likit nikotin satıldığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, müşteri gibi irtibata geçerek kafeteryada buluştukları zanlılardan kendi üretimleri olduklarını öğrendikleri likit nikotinden satın aldı. Daha yüksek miktarda likit nikotin talep eden ekipler, takibe aldıkları zanlıların adreslerini belirledi.

- Evde üretim

Ekipler, Bornova'da imalathane olarak kullanılan eve operasyon düzenledi.

Üretim merkezi haline getirilen evdeki aramada 20 ve 50 mililitrelik 647 şişeye konulmuş kivi, çilek, şeftali ve elma gibi değişik aromalara sahip likit nikotin, şişelenmeye hazır 112 litre likit nikotin, çeşitli aromalara sahip 10 litre sıvı, 35 sayfa karekod etiket, 40 litre gliserin, biri elektrikli ve biri sunta yapımında kullanılan 2 karıştırıcı, bir ambalaj yapıştırıcısı, bir ultrasonik temizleyici ve likit nikotin yapımında kullanılan 4 bin 314 ambalaj malzemesi ele geçirildi.

Zanlıların Bulgaristan plakalı otomobillerinin bagajında da satışa hazır çok sayıda sahte elektronik sigara likiti bulundu.

Sağlıksız koşullarda imal edilen ürünlerden alınan numuneler, İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderildi.

Gözaltına alınan M.Ö. (25) ile E.Y'nin (25) bir üniversitenin kimya mühendisliği bölümünde öğrenci oldukları tespit edildi.

İfadelerinin ardından serbest bırakılan zanlılarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Yorumlar