İzmir'de cinayet gecesi: İki kişiyi öldürdü, polisi yaralayıp kaçtı

İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen olayda Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park evinin önünde öldüren bir kişi daha sonra Dr. Harun Gülcemal'i tehdit ederek evine giderek doktorun eşi Hatice Gülcemal'i kendi evinde öldürdü.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de cinayet gecesi: İki kişiyi öldürdü, polisi yaralayıp kaçtı

Torbalı ilçesi dün gece çifte cinayetle sarsıldı. Dün saat 21.30 sıralarında başlayan olaylar silsilesi duyanları hayrete düşürdü.

İlk önce Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan siteye gelen bir kişi 6 yıldır İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yapan 2 çocuk babası Fuat Mehmet Park'ı evine girmek üzereyken apartmanın önünde durdurdu.

Şahıs iddiaya göre, Fuat Mehmet Park’tan para istedikten hemen sonra tabancasını çıkartarak Park’a ateş açıp olay hızla uzaklaştı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan Park, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

TEHDİT ETTİĞİ DOKTORUN EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Olayın ardından bölgede incelemelerde bulunan İzmir polisi, İlçe Sağlık Müdürü Park’ın ölümüne ilişkin araştırırken, ikinci bir cinayet haberi aldı.

Olaya yakın bir noktada bulunan Alpkent Mahallesi 1032 Sokak'ta meydana gelen olayı haber alan polis ekiplerinin olay yerine intikal etti.

Yapılan incelemede İlçe Sağlık Müdürü Park’ı öldürdükten sonra kaçan şahsın sokakta karşılaştığı Harun Gülcemal’in eşini öldürdüğü ortaya çıktı.

Doktor Harun Gülcemal'i silahla tehdit ederek ondan da para istediği ve daha sonra Gülcemal’i tehditle evine kadar götürdüğü söylenen şahıs, burada da Dr. Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal’i silahla vurarak öldürdü. 

POLİSİ AĞIR YARALADI

Üst üste gelen iki cinayet haberinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alarma geçerek katil zanlısının bulunması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yaklaşık 700-800 metre mesafede işlenen 2 cinayet arasında ilişki olabileceği şüphesiyle soruşturmayı bu yönde genişleten polis ekipleri saldırganın izini tespit etti. Saldırganın Yazıbaşı Mahallesi’nde bulunan bir otelde olduğunu belirleyen polisler ve jandarma ekipleri otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak zanlıya "teslim ol" çağrısı yaptı. Polis ve jandarmanın teslim ol çağrısına ateş açarak karşılık veren zanlı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında bir polisi vurarak ağır yaralayan zanlı ayağından yaralandı.

YARALI SALDIRGAN ARANIYOR

Polisle girdiği çatışma sırasında ayağından yaralanan ve bir polisi ağır yaralayan şahıs otelin alt katında bulunan marketin pencere camını kırarak, arka taraftaki araziye kaçarak kayıplara karıştı.

Çatışma sırasında saldırgan tarafından vurularak ağır yaralanan polis memuru Yaşar Kahırlı (35), Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken Kahırlı'nın hayati tehlikesi olması nedeniyle Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Zanlının bulunması için soruşturmasını derinleştiren güvenlik güçleri Dr. Harun Gülcemal’in yaklaşık bir hafta önce Torbalı Devlet Hastanesi'nde bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradığı bilgisine ulaştı.

İZMİR VALİSİ İLÇEYE GİTTİ

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, ilçede art arda yaşanan iki cinayetin ardından Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek soruşturma hakkında bilgi aldı.

ZANLI YAKALANDI

Dün geceden bu yanan ilçe halkına korku dolu anlar yaşatan iki dişiyi öldüren ve bir polisi ağır yaralayan şahıs polis ekiplerinin çalışmalara sonucunda yakalandı.

Yorumlar