İzmir Valisi Toprak'tan esnafa veda

- Malatya'ya atanan İzmir Valisi Toprak, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin iftarında esnafla vedalaştı - Toprak: "Valilik görevini 3 yıl süreyle ahlakımızla vicdanımızla hukuki, kanuni sınırlarımız içinde, devletimizle vatandaşımız arasında köprü olacak şekilde yapmaya çalıştık"

Google Haberlere Abone ol
İzmir Valisi Toprak'tan esnafa veda

İZMİR (AA) - Malatya'ya atanan İzmir Valisi Toprak, "Valilik görevini 3 yıl süreyle ahlakımızla, vicdanımızla, hukuki, kanunu sınırlarımız içinde, devletimizle vatandaşımız arasında köprü olacak şekilde yapmaya çalıştık." dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (İESOB) Buca'da bir otelde düzenlenen iftar programına katılan Toprak, İstanbul ve Mardin'deki terör saldırıları nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türkiye'yi ateş çemberine almak isteyenlerin olduğunu kaydeden Toprak, onların karşısında herkesin bir ve beraber olmasının, birbirini sevmesinin kaçınılmaz zorunluluk olduğunu, devletin birliğinin ve bekasının kardeşlik, sevgi ve saygıyla korunabileceğini söyledi.

Toprak, esnaf ve sanatkarların toplumdaki önemli değerleri yaşattığını, onları geleceğe taşıdığını aktararak, ülkenin çimentosu olduğunu ifade etti.

Malatya'ya atandığına değinen Toprak, şöyle konuştu:

"Değişik noktalarda değişik görevler yapıyoruz. Bir görev ifa ediyoruz. Şahsımıza büyüklerimizin tevdi ettiği valilik görevini 3 yıl süreyle ahlakımızla, vicdanımızla, hukuki, kanunu sınırlarımız içinde, devletimizle vatandaşımız arasında köprü olacak şekilde yapmaya çalıştık. Gece gündüz işimizi ailemizden önceleyerek, vatandaş odaklı bir noktada, yetimi, yoksulu, ihtiyaç sahibini gözetmeye çalıştık. Hepimiz kuluz, eksiğiz. Bilerek hata yapmayız ama bilmeyerek kusurumuz, kabahatimiz olabilir, üzdüklerimiz olabilir. Üzdüklerimiz olduysa, hakkını bize geçiren olduysa haklarını helal etmelerini istiyorum. İzmirli kardeşlerimiz bizleri kucakladırlar. İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum."

İESOB Onursal Başkanı Onursal Başkan Mehmet Ali Susam da terör saldırıları nedeniyle acılı olduklarını dile getirdi. Ramazanda temel amacın insanların belirli bir süre aç kalması değil, nefsini terbiye etmesi olduğunu ifade eden Susam, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir tehlike ile karşı karşıyadır. Bu devlet hepimizin, devlet millet birliğini koruyacağız, ayrımcı olmayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, insanlık düşmanı terörün canına ot tıkayacak tedbirlerde birlikte olacağız. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin bu ülkenin birliği bütünlüğü önemlidir." ifadelerini kullandı.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise Toprak ile 3 yılı aşkın süredir birlikte görev yaptıklarını, Toprak'ın esnaf ve sanatkarlarla ilgili her sorunun çözümüne katkı sunduğunu dile getirerek, Toprak'a teşekkür etti.

Mutu, Vali Toprak'a İzmir'e hizmetlerinden dolayı çiçek ve plaket verdi. Programın sonunda Toprak, programa katılanlarla vedalaştı.

İftara MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da katıldı.

Yorumlar