İzmir merkezli 4 ildeki DEAŞ operasyonu

- Adliyeye sevk edilen 8 zanlı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir merkezli 4 ildeki DEAŞ operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 4 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sansasyonel eylem planı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 zanlı tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, bayram törenlerinde sansasyonel eylem hazırlığında oldukları ve terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 zanlının İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 8 zanlı, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklandı.

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı olan bir kişinin ise arandığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 18 Mayıs'ta İzmir merkez olmak üzere İstanbul, Erzurum ve Mardin'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda 8 zanlı yakalanmıştı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş, dijital verilere el konulmuştu.

Zanlıların, Suriye'deki çatışma bölgeleri ile irtibatlı oldukları ve zaman zaman bu bölgelere gidip geldiklerinin belirlendiği bildirilmişti.

Yorumlar