İzel Çelik Ercan neden ayrıldı? Ne zaman dağıldı?

İzel Çelik Ercan müzik grubu 90'lı yıllarında en çok dinlenen müzik grubuydu. Ancak o dönemler bilinmeyen nedenlerle bir anda ünlü müzik grubu dağıldı. İzel ve Çelik müziğe devam etti; Ercan Saatçi ise medyada farklı kulvarlarda ilerledi. Peki, İzel Çelik Ercan grubu neden dağıldı, neden ayrıldı?

Google Haberlere Abone ol
İzel Çelik Ercan neden ayrıldı? Ne zaman dağıldı?

İzel Çelik Ercan neden ayrıldı, grup neden dağıldı, kim ne demişti, grup neden dağıldı soruları son dönemlerde merakla soruluyor. 1990'lı yılların en çok dinlenen müzik gruplarının başında gelen İzel Çelik Ercan grubu o dönemler bilinmeyen meçhul sebeplerden dolayı bir anda dağılmıştı. Ancak aradan geçen 31 yıl sonra üçlü yeniden bir araya geldi. Her biri kendi dünyasında farklı kulvarlarlada 30 yılı aşkın süre hayatını sürdüren üçlü şimdilerde yeniden birlikte şarkı söylüyor, televizyon programlarına çıkıyor. Peki, İzel Çelik Ercan neden ayrıldı, grup neden dağıldı?

İZEL ÇELİK ERCAN NEDEN AYRILDI? NE ZAMAN DAĞILDI?

1991 yılında 3 öğrenci tarafından kurulan grubun üyeleri Çelik Erişçi, İzel Çeliköz ve Ercan Saatçi''dir.

Üçü de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencisi olan İzel Çelik Ercan 1991 yılında kuruldu.

Çıkardıkları ilk albümün ismi ise "Özledim" olmuştu. 

İzel Çelik Ercan neden ayrıldı, kim ne demişti
İzel Çelik Ercan

 

Aynı yılın sonlarında Ajda Pekkan ile birlikte Almanya'ya gidip ön grup olarak turnede sahneye çıkan grup, bir ay süren bu turnedeki performansları ile Türkiye'de ün kazanmıştı.

Satışı bir milyonu geçen "Özledim" albümü, Türkiye'de yılın en çok satan albümlerinden biri oldu.

ÖDÜLLER KAZANDILAR

Grup, Birinci İstanbul Beyaz Güvercin Yarışması'na katılarak finale kaldı.

İzel Çelik Ercan neden ayrıldı, kim ne demişti
İzel Çelik Ercan

 

İzel Çelik 1992'de Hürriyet gazetesinin düzenlediği 20. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Grup Ödülü'ne, İkinci İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışması'nda söz ve müziği Çelik Erişçi'ye ait Dön Artık adlı şarkı ile üçüncülüğe değer görüldü.

Üçlü, 1992'de Çelik Erişçi'nin ayrılmasıyla dağıldı; İzel Çeliköz ve Ercan Saatçi ikilisi İzel-Ercan adıyla bir albüm daha çıkardı. Grup üyeleri müzik kariyerlerine solo olarak devam etti.

İZEL ÇELİK ERCAN NEDEN AYRILDI, İZEL-ÇELİK-ERCAN GRUBU NEDEN DAĞILDI?

İzel Çelik Ercan grubunun neden ayrıldığına dair açıklamaları yıllar sonra İzel tarafından yapılan açıklamalardan anlayabiliyoruz. İşin aslı yıllar sonra bir araya gelmiş bir grubun tekrar dağılmaması için dedi yapmaktan imtina ederiz. Ancak insanlar halka mal olmuş grubun neden ayrıldığını merak ediyor. Bu nedenle üçlünün yeniden ayrılmaması dileğiyle diyoruz.. 

Grubun dağılmasıyla ilgili olarak konuşan İzel, "Benim yüzümden dağılmadı ama benim yüzümden bir araya gelemedi" demişti. 

İzel Çelik Ercan neden ayrıldı, kim ne demişti
İzel Çelik Ercan

 

Armağan Çağlayan'ın YouTube'daki programına konuk olan ünlü isim, Çelik ile küsmesinin nedenini de yıllar sonra ilk kez açıkladı.

İzel, konuk olduğu yayında Çelik Erişçi'ye olan kırgınlığının nedenini anlattı.

Sanatçı, kendisi hakkında 2018 yılında "İzel'den bir cacık olmaz" şeklinde açıklama yapan Çelik ile artık konuşmadığını ve İzel-Çelik-Ercan grubunun da kendisi yüzünden dağılmadığını ama kendisi istemediği için yeniden bi raraya gelemediklerini söyledi.

İzel, Çelik ve Ercan, grubun 20. yılı anısına Beyaz Show'a katılmışlardı. Bu programın ardından Çelik, katıldığı bir televizyon programında grubun İzel yüzünden dağıldığını, İzel'in disiplinsiz olduğunu söyleyerek "Ondan benim için bir cacık olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

İzel Çelik Ercan neden ayrıldı, kim ne demişti
İzel Çelik Ercan

 

İzel o gün olanları şu sözlerle anlattı: "Beyaz'ın programından bir gün önce toplantı yaptık ve bu programın İzel-Çelik-Ercan tekrar birleşecek, albüm yapacak gibi olmasını istemiyorum dedim. Sanki bu konuşmayı hiç yapmamışım gibi canlı yayın sırasında Çelik bir anda şimdi biz bir albüm yapmaya kalksak hiç düşünmem altına imzamı atarım dedi. Beyaz bana da sorunca, ben de düşünürüm diye cevap verdim."

"O arada Çelik bana bozulmuş. Programdan sonra birkaç kez aramış beni, ben de görmemişim. Bir sabah 2. Sayfa programına çıktı, bir baktım bana saydırıyor da saydırıyor. İşte 'İzel, Çelik, Ercan zaten İzel yüzünden dağıldı da.' Tam tersi benim yüzümden o kadar sürdü. Ben sürekli regülatör olmaktan çok yorulmuştum. Sürekli ara bulmaya çalışıyordum. Ayrılmak isteyen adama da lütfen ayrılma diyemem yani."

Ünlü sanatçı İzel, bu açıklamaların ardından Çelik ile yeniden barıştığını ve Çelik'in kendisine o dönemde çıkaracağı yeni albümüne bir özür şarkısı verdiğini söyledi. Ancak geçen yıl ise Çelik'in kendisine uzun ve adeta 30 yıl içinde biriktirdiklerini dışa vurduğu bir mesaj attığını anlatan İzel, bu yüzden artık Çelik ile görüşmediğini söylemişti.

Grubun ilk ayrılık nedeni ise şu ana kadar hiç açıklanmadı. Ancak, Çelik'in İzel ve Ercan ile anlaşamadığı için kendi yoluna tek başına devam etmek istediği biliniyor. 

Yorumlar