İzdiham nedeniyle grevi askıya aldılar

Açık greve giren Lübnan'daki akaryakıt istasyonları halkın akaryakıt almak için izdiham yaşaması nedeniyle grevi askıya aldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İzdiham nedeniyle grevi askıya aldılar

Lübnan'da açık greve giren akaryakıt istasyonları bir gün sonra grevi askıya aldığını duyurdu.

Benzin istasyonlarının grev başlatmasının ardından Lübnanlılar akaryakıt istasyonları önünde uzun kuyruklar oluşturmuş ve izdiham yaşanmıştı.

Ülkede krize neden olan grevin ardından Korniş Mezraa-Kola yolunu trafiğe kapatan Lübnanlılar greve tepki gösterirken Lübnan'da Yakıt İstasyonları İşveren Sendikası, doların iki ayrı kurdan işlem görmesi ve sektörün bundan olumsuz etkilenmesi nedeniyle grev başlattıklarını duyurmuştu.

Lübnan Bankası ile petrol ürünleri ithal eden şirketlerin anlaşmalara bağlı kalmaması nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren greve gitme kararı alan Lübnan'da Yakıt İstasyonları İşveren Sendikası, doların iki farklı kurdan işlem görmesi nedeniyle katlanılamaz kayıplar yaşandığını kaydetmişti.

İZDİHAM OLUŞUNCA GREV ASKIYA ALINDI

Lübnan'daki Yakıt İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Sami el-Braks, 28 Kasım'da başlattıkları yakıt istasyonlarındaki grevi askıya aldıklarını duyurdu. Braks, tarafından yapılan yazılı açıklamada, birçok istasyonda büyük sıkıntı yaşanması ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın talimatları üzerine Enerji Bakanlığı ile yürütülen müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanmasına fırsat tanımak amacıyla grevi askıya aldıklarını duyurdu.

İki farklı döviz kurunun bulunduğu ülkede Merkez Bankasında 1 dolar 1507 Lübnan lirasıyken, döviz bürolarında 1 dolar 1630 ile 1700 lira arasında işlem görüyor.

Yorumlar