İZDENİZ'deki grev

- TDS Genel Başkanı Pekdemir: - "Sizi bir kez daha uzlaşmaya davet ediyorum, gelip bu milleti çoluk çocuk sokağa dökmeyin. Size bir kez daha uyarı yapıyoruz, denizcinin etkisi de tepkisi de sert olur"

Google Haberlere Abone ol
İZDENİZ'deki grev

İZMİR (AA) - Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Hasan Pekdemir, İZDENİZ AŞ'deki greve ilişkin, "Sizi bir kez daha uzlaşmaya davet ediyorum, gelip bu milleti çoluk çocuk sokağa dökmeyin. Size bir kez daha uyarı yapıyoruz, denizcinin etkisi de tepkisi de sert olur." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine greve giden sendika üyeleri, Türk bayraklarıyla Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Basın açıklaması yapan TDS Genel Başkanı Pekdemir, uzun süren görüşmelerde uzlaşmak için son dakikaya kadar beklediklerini, bunun gerçekleşmemesi nedeniyle 3 gündür grevde olduklarını anımsattı.

- "Yüzde 0 zam"

Görüşmeler sırasında tüm niyet çabalarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesinin anlaşmak için uzattıkları elleri havada bıraktığını anlatan Pekdemir, "Denize yüzde 0 zam önerdiler, karada önerdikleri zam ise yüzde 10'un altında. Hükümetle kamu işçileri arasında Türk-İş'in yaptığı kamu protokolünde ortalama yüzde 15'in ücretinde bir zam önerilen uzlaşmayla sonuçlanırken İzmir Büyükşehir Belediyesinin kendi işçisine gördüğü ücret yüzde 0. Kendi seçmenlerine verdiği ücret düzeyi budur." diye konuştu.

Pekdemir, İZDENİZ ile yaptıkları görüşmelerde bir noktaya kadar anlaştıklarını, anlaşamadıkları noktanın işletmeye maliyetinin aylık yaklaşık 80 bin lira olduğunu belirterek, grevde ise İZDENİZ'in günlük kaybının yaklaşık 170 bin lira olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin İzmir halkına çile çektirmeye hakkı olmadığını ifade eden Pekdemir, "Sizi bir kez daha uzlaşmaya davet ediyorum, gelip bu milleti çoluk çocuk sokağa dökmeyin. Size bir kez daha uyarı yapıyoruz, denizcinin etkisi de tepkisi de sert olur. Değerli Başkan, İzmir halkına verdiğiniz eziyetten dolayı özür dileyin, gelin, işçiyle, çalışanlarla barışık olun, gelin, uzlaşalım." değerlendirmesinde bulundu.

TDS ile İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine çalışanlar, 12 Temmuz'da greve gitmiş, kentteki trafik akışı bu durumdan olumsuz etkilenmişti.

Yorumlar