İYİ Parti'nin Mersin düğümü çözüldü, İşte yeni aday

İyi Parti Mersin'de belediye başkan adayı düğümünü çözdü. Burhanettin Kocamaz'ın İYİ Parti'den listelerin gecikmesi nedeniyle aday olamamasının ardından Demokrat Partisi'nden aday gösterilmesine İl Seçim Kurulu ve YSK geçit vermemişti. Kocamaz, İYİ Parti'nin adayının Ayfer Yılmaz olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'nin Mersin düğümü çözüldü, İşte yeni aday

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti'nin Mersin Büşükşehir Belediye başkan adayı olarak belirlendi. Kocamaz, liste Mersin İl Seçim Kurulu’na geç verilince partisinden aday olamadı. Formül arayışları neticesinde Demokrat Parti adayı çekildi. Onun yerine Kocamaz Demokrat Parti adayı olarak, geçici aday listesinde ilan edildi. Ancak bu adaylığa itiraz edildi. Önce Mersin İl Seçim Kurulu ardından da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kocamaz’ın Demokrat Parti’den de aday olamayacağına karar verdi. 

SÜRPRİZİ KOCAMAZ AÇIKLADI

Bunun üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "size bir sürprizimiz olacak, yarıştan kopmadık, güçlü bir aday, duyunca şaşıracaksınız" açıklaması yaptı. Bu açıklamanın hemen ardından Burhanettin Kocamaz o ismi açıkladı. "İYİ Parti'nin adayı Ayfer Yılmaz" dedi.

DEMOKRAT PARTİ’DEN ADAY OLACAK

Ancak Yılmaz’ın İYİ Parti’den aday olması hukuken mümkün değil. Çünkü İYİ Parti Mersin’de aday listesini zamanında veremedi. İYİ Parti bu ilde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine katılamayacak. Bu nedenle Yılmaz’ın Demokrat Parti adayı olarak seçime katılması bekleniyor.

Yorumlar