Müfit Yüksel gözaltı nedenini açıkladı

İyi Partililer tarafından yapılan şikayetler nedeniyle Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel'in gözaltına alındığı ortaya çıktı. Polisin gece yarısında evinden alarak karakola götürdüğü, daha sonra mahkemeye çıkarılan Müfid Yüksel serbest bırakıldı. Yüksel'in gözaltına alınış şekli tepki topladı.

Google Haberlere Abone ol
Müfit Yüksel gözaltı nedenini açıkladı

Araştırmacı Yazar ve Sosyolog Müfid Yüksel, polis tarafından gece yarısı evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunan Yüksel, "Gece yarısı polisler evime geldi. Ortada bir neden de belirtilmeden apar topar karakola götürülüyorum. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Muhtemelen İYİ Partinin aleyhimde açtığı dava" ifadelerini kullanmıştı.

Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel, bu sabah mahkemeye çıkarılmasının ardından serbest bırakıldı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre Müfid Yüksel, İYİ Partililerin şikayeti üzerine açılan bir dava sebebiyle gözaltına alındığını kaydetti.

Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel'in gece yarısı evinde gözaltına alınması sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları konuya ilişkin yorumlarda bulunurken Yüksel'in gözaltına alınış şekline tepki gösterildi.

İYİ PARTİLİLERİN HAKARETLERİNE MARUZ KALMIŞTI

Yüksel, Twitter'da bir sosyal medya kullanıcısının kendisine İYİ Parti'yle ilgili attığı tweet'e, "İYİ Parti, Sabetaycı/Kripto Partisi" şeklinde cevap vermişti. Yüksel'in attığı tweet büyük tepki toplarken, İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mehmet Aslan "Bu adi iftiranı ispatlamazsan namertsin, şerefsizsin! Bunun hesabını vereceksin! Türk düşmanı" ifadelerini kullanmıştı.

MÜFİT YÜKSEL KİMDİR?

Müfid Yüksel İslam alimlerinden Molla Sadreddin Yüksel Hoca'nın oğlu, 1970'lerde Ülkücü bir grup tarafından şehit edilen Metin Yüksel'in ise kardeşidir.

Aslen Bitlisli olan Müfit Yüksel 1964 yılında Muş'ta dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden 1991’de mezun oldu. Yüksek lisans çalışmalarını yine aynı bölümde yürüttü. 1995-2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başkan danışmanı olarak görev yaptı. Çalışmalarını serbest yazar olarak sürdürdü.

Siyaset, din, Alevîlik-Bektâşîlik, Nakşibendîlik, Güneydoğu sorunu, Orta Doğu sorunu başta olmak üzere dış politika konularındaki  makale ve çevirileri, 1987 yılında gazetelerde başlayarak İmza, Bilgi ve Düşünce vb. çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. 

MÜFİT YÜKSEL'İN ESERLERİ:

Kürdistan’da Değişim Süreci (1993), Simavna Kadısıoğlu Şeyh Bedreddin (2002), Bektâşîlik: Ve Mehmed Ali Hilmî Dedebaba (2002). Kitap Rehberi (Kasım 2002),  İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

Yorumlar