İyi Parti İstanbul adayı kim olacak? Bir aday çekildi, diğeri yolda

İyi Parti'nin İstanbul adayı kim olacak sorusu merakla sorulurken aday olarak belirlenen bir kişinin daha sonra vazgeçtiği, ondan sonra da yeni bir ismin üzerinde uzlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti İstanbul adayı kim olacak?

İYİ Parti Genel Merkezinde, Genel Başkan Yardımcıları Buğra Kavuncu ve Burak Akburak, geçtiğimiz pazartesi günü iş insanı Ali Fatinoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını resmi olarak teklif ettiler. Fatinoğlu, geçen hafta yapılan görüşmede adaylığı kabul etti, ancak dün itibarıyla adaylıktan çekildiğini açıkladı.

KARŞILIKLI UYUMSUZLUK NEDENİYLE ÇEKİLME

Fatinoğlu ile yapılan görüşmede, adaylığın kabul edilmesinin ardından neden çekildiği sorulduğunda, karşılıklı uyumsuzluktan dolayı bu kararı aldığını ve bunu İYİ Parti Genel Merkezine bildirdiğini belirtti.

YENİ ADAY BUĞRA KAVUNCU

İYİ Parti içerisinden alınan bilgilere göre, Fatinoğlu'nun adaylıktan çekilmesinin ardından, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu aday olarak belirlendi. İddialara göre, Meral Akşener, Kavuncu'yu aday olması için zorladı. Kavuncu, daha önce Ekrem İmamoğlu’na karşı aday olmak istemediği biliniyordu.

GAZETECİ BARIŞ YARKADAŞ'IN KULİS BİLGİLERİ

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100 canlı yayınında İYİ Parti ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile ilgili kulis bilgilerini paylaştı. Yarkadaş, İYİ Parti kulislerinden alınan bilgileri ve adaylık süreciyle ilgili pazarlıkları aktardı.

Yorumlar