İyi Parti AK Parti'den almayı beklerken, verdi

İyi Partili yöneticiler kurululuş aşaması ve kurulduktan sonra sık sık yaptığı açıklamalarda, AK Parti'den ciddi oranda milletvekilinin kendilerine katılacaklarını savunmuştu. Ancak gelinen noktada İyi Parti'den AK Parti'ye milletvekili geçişi oldu.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti AK Parti'den almayı beklerken, verdi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partili yöneticiler, partiyi kurarken basına yaptıkları açıklamalarda sık sık, AK Parti'yi ima ederek "Ciddi bir katılım bekliyoruz" şeklinde ifadeler kullanıyordu. Bizzat Meral Akşener, AK Parti'den kendilerine katılmak isteyen çok sayıda ismin olduğunu ve katılımlarını beklediklerini söylemişti. Ancak gelinen noktada işler tam tersine döndü. İyi Partili milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanları partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

Bunun son örneği ise İyi Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal oldu. Çokal, AK Parti’nin bugünkü grup toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından AK Parti'ye katılan milletvekili ve belediye başkanlarına rozetlerini taktı. İYİ Parti'den geçtiğimiz günlerde istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, ile 3 ilden 5 belediye başkanı daha AK Parti'ye katıldı.

Öte yandan Çokal'ın AK Parti'ye katılmasıyla AK Parti'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 291'e yükseldi.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK VE MECLİS ÜYELERİ

Yaklaşık dört ay önce Kayseri'nin İncesu Belediye Başkanı İYİ Parti'li Mustafa İlmek ve 5 ilçe belediye meclis üyesi, partilerinden istifa ederek, AK Parti'ye geçti.

AK PARTİ'YE İLK GEÇEN MİLLETVEKİLİ AKKAL OLMUŞTU

Geçen yıl şubat ayında partisinden ederek AK Parti'ye geçen ilk milletvekili Manisa Milletvekili Tamer Akkal olmuştu. Akkal'a parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar