İÜ, “En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite“ oldu

Rektör Prof. Dr. Ak, "İstanbul Üniversitesi olarak patentleri sanayide ürüne dönüştürmek amacıyla girişimlerimiz ve çalışmalarımız var. Her alanda ülkemizin gereklerine uygun olarak bilim-sanayi-inovasyon temelli ekonomik, sosyal, kültürel bir yapı oluşturmak ve beşeri sermayemizin niteliğini, niceliğini, temel, mesleki/teknik ve yönetsel yetkinlik düzeyini sürekli olarak ileriye götürecek yatırımlar yapmak durumunda olduğumuzu biliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İÜ, “En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite“ oldu
İstanbul Üniversitesi (İÜ), 5. Türk Patent Ödülleri'nde "En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite" ödülünü aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri ile yemekte bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, patent başvurusunda bulunan tüm öğretim üyelerini ve üniversite mensuplarını tebrik etti.

Ak, İÜ'nün, üniversite ve sanayi iş birliği için bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Üniversitemiz proje bazında ihtiyaca göre, araştırma merkezi, laboratuvar veya patent ofisi gibi kaynakların ürettiği hizmetlerin bir araya getirilmesi görevini başarı ile yerine getiriyor. İş dünyası ile yakın temas kurarak iş birliği projelerini oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. İÜ olarak patentleri sanayide ürüne dönüştürmek amacıyla girişimlerimiz ve çalışmalarımız var. Her alanda ülkemizin gereklerine uygun olarak bilim-sanayi-inovasyon temelli ekonomik, sosyal, kültürel bir yapı oluşturmak ve beşeri sermayemizin niteliğini, niceliğini, temel, mesleki/teknik ve yönetsel yetkinlik düzeyini sürekli olarak ileriye götürecek yatırımlar yapmak durumunda olduğumuzu biliyoruz."

İÜ'nün fikirden ürüne giden süreci yönetmeyi ve paydaşlar arasındaki koordinasyonu sağlamayı temel ilke edindiğini vurgulayan Ak, bilim insanları ve sanayi şirketlerinin, ulusal ve uluslararası araştırma destek programlarından yararlanmasını sağlayarak, kamu ve özel sektör kuruluşlarının teknolojik, yenilikçilik, araştırma ve geliştirme yeteneklerinin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Ak, bilgiyi ürüne dönüştürme gayesi ile teknoloji geliştirme ve inovasyon kültürünü oluşturup, Türkiye'nin rekabet gücünü uluslararası alanda artırmasına katkı sağlamayı istediklerini ifade etti.

Patent başvuru sayılarında yakalanan başarıyı, bunların ürüne dönüştürülmesi konusunda sürdüreceklerini belirten Ak, bu sayede ülke ekonomisine de katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar