İTO'nun yeni başkanı belli oldu

İstanbul Ticaret Odası'nın İbrahim Çağlar'dan boşalan koltuğuna Öztürk Oran seçildi

Google Haberlere Abone ol
İTO'nun yeni başkanı belli oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi

İş adamı İbrahim Çağlar'ın vefatı nedeniyle boşalan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralacak isim belli oldu. İTO Yönetim Kurulu'nun çarşamba günü gerçekleştireceği olağan toplantıda, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Çağlar'ın ardından İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelecek isim belirlendi. Buna göre Öztürk Oran yeni İTO başkanı seçildi.

İlgili yönetmeliğe göre, oda ve borsalarda yönetim kurulu başkanlığı ile birlik başkanlığı görevinin herhangi bir nedenle sona ermesi durumunda oda, borsa veya birlik yönetim kurulu tarafından bir ay içinde, yönetim kurulu üyeleri arasından biri, gizli oy ve açık tasnif usulü ile kalan süreyi tamamlamak üzere yönetim kurulu başkanı ve birlik başkanı seçiliyor. Seçimlere kadar da en yaşlı başkan yardımcısı geçici olarak görev yapıyor.

Buna göre, İTO'da yeni başkan belirlenene kadar mevcut başkan yardımcıları arasında en yaşlı isim olan Dursun Topçu başkanlık makamına vekalet ediyordu. 

Dursun Topçu ve Gökhan Murat Kalsın'ın başkan yardımcısı olarak görev yaptığı İTO Yönetim Kurulu'nda, Hasan Erkesim, Ebubekir Sıddık Koyuncu, Fahrettin Basiloğlu, Hakan Orduhan, İlhan Soylu, Adil Coşkun, Öztürk Oran, Servet Samsama yer alıyordu.

Yorumlar