İtirafçı sanıktan diğer sanıklara 'bildiklerinizi anlatın' çağrısı

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İtirafçı sanıktan diğer sanıklara 'bildiklerinizi anlatın' çağrısı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Duruşmada, FETÖ'nün hava kuvvetleri yapılanmasında "Akıncı Üssü müdür yardımcısı" olduğu, "Melih" kod adını kullandığı belirtilen ve soruşturma aşamasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için beyanlarda bulunan sanık Sinan K'nın savunması alındı.

Üniversite yıllarında "cemaat" olarak tanıdığı yapıya, dini hassasiyetleri nedeniyle girdiğini aktaran Sinan K, yaklaşık 10 yıldır FETÖ yapılanması içerisinde yer aldığını, darbe girişiminden sonra örgütle bağını kopardığını ifade etti.

Sinan K, 2006'da evlenmek istediği kişinin FETÖ yapılanmasından olmadığı için örgütün buna karşı çıktığını, evlenme kararından vazgeçmemesi üzerine örgütün kendi evinde örgüt üyeleriyle sohbet etmesini istediğini ve bunu kabul ettiğini aktardı.

Ev sohbetlerinde dini içerikli konuşmalar yaptığını ve örgütte "öğretmen" olarak anıldığını beyan eden Sinan K, sohbete gelenlerle samimiyetinin artmasıyla sohbete gelenlerin Akıncı Üssü'nden kursiyer teğmen olduklarını öğrendiğini kaydetti.

Soruşturma aşamasında verdiği isimlerin FETÖ ile irtibatlı kişiler olduğunu ve önceki beyanlarını kabul ettiğini kaydeden Sinan K, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yapı içinde bulunmamda dini içerikli sohbetlerin pozitif etkisi olmuştur. Herhangi çıkar beklentim olmamıştır. 2013-2014 yıllarında 'öğretmen' olarak mahrem hizmetlerde görev yaptım. 2013 sonunda Akıncı'da, bu yapıdan olan kursiyerlerin de üstünde birçok insanın olduğunu öğrendim. Ben en son müdür yardımcısıydım, 2014'te benden müdür yardımcılığı yapmamı istediler. Soruşturmadaki ifadelerimde, üzerine hiçbir şey eklemeden bildiklerimi anlattım."

"Bundan sonra cemaatle işim olmaz dedim"

Darbe girişiminden önce 4 kişiden sorumlu olduğunu, darbeden haberdar olmadığını öne süren sanık Sinan K, darbe girişiminden sonra yapılan örgüt toplantısında FETÖ ile bağını kopardığını iddia etti.

Sinan K, "Darbe girişiminden sonra yapılan toplantıda Ramazan Alkan ve Mustafa Aykut Akyol'a beyan ettim. Bundan sonra beni kimse aramasın, bundan sonra cemaatle işim olmaz dedim." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün gizliliğe önem verdiğini, kendisinin bunun sebebini, dindar insanların ordudan ayrılmak zorunda kalmamasını sağlamak amaçlı olduğunu düşündüğünü söyleyen Sinan K, örgütün darbe girişiminde yer alacağını hiç düşünmediğini aktardı.

FETÖ'nün çözülmesi için bildiklerini anlattığını ve diğer sanıklara anlatması gerektiğini anlatan sanık Sinan K, "Bu saatten sonra bildiği her şeyi anlatmanın bir lüks değil bir vazife olduğunu düşünüyorum, diğerlerinin de bildiklerini anlatmaları gerekir." ifadesini kullandı.

Örgütle darbe girişiminden sonra ilişkisini sonlandırdığını savunan Sinan K, bildiklerini aktardığını, pişman olduğunu belirterek, hakkındaki hükmün beyanları dikkate alınarak verilmesi talebinde bulundu.

Yorumlar