İtiraf etti: FETÖ iki partiye de bağışta bulundu

FETÖ soruşturması kapmasında KHK ile ihraç edilen eski Yrd. Doç. Dr. Kamaş, ABD genel seçimleri öncesinde FETÖ'nün siyasete bulaştığına ve milltevekillerine bağış yaptığına şahit olduğunu söyledi. Kamaş'ın itirafını göre FETÖ hem Cumhuriyetçil hemde Demokratçı milletvekillerine bağışta bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İtiraf etti: FETÖ iki partiye de bağışta bulundu

FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık eski Yrd. Doç. Dr. Kamaş, "ABD'de genel seçimler öncesi bu örgütün siyasete bulaştığına da şahit oldum. Seçimler öncesinde Güney Karolina eyaletinin hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat milletvekilleri, bağışlarla destekleniyordu" dedi.

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 14'ü tutuklu 42 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Adliye Sarayı'ndaki konferans salonunda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. 

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma talebinde bulunan, 25 Ağustos'ta KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Yrd. Doç. Dr. Tuncay Kamaş, savunmasında, yüksek lisans eğitimi için 2008 yılında ABD'ye gittiğini söyledi. 

FETÖ'nün oldukça dejenere olduğunu, örgüt mensuplarının Amerikalılardan daha çok "Amerikancı" olduklarını gözlemlediğini belirten sanık Kamaş, "Bu insanlarla çoğu kez tartışmışımdır. ABD'li üst düzey yetkililere yönelik... Örneğin, hakim, rahipler, şerifler ve milletvekilleri gibi kişilere yönelik diyalog yemeği, piknik ve Türkiye gezileri benzeri organizasyonlar düzenleniyordu. Bu tip organizasyonlar çok zamanımızı alıyordu. ABD'de din yerine, çoğalma, nüfuz daha önemseniyordu. ABD'de özellikle İslam misyonerliği yapılmaması konusu irdeleniyordu." şeklinde konuştu. 

"Örgütün siyasete bulaştığına şahit oldum" 

Amerikalılara hoş görünmek için örgütün dini hususlarda birçok taviz verdiğine tanık olduğunu anlatan Kamaş, şunları kaydetti: "ABD'de genel seçimler öncesi bu örgütün siyasete bulaştığına da şahit oldum. Prensiplerime aykırı olduğu için siyaseti hiç sevmeyen, ilgi duymayan, apolitik birisi olduğum için hiçbir katkıda bulunmadım. Seçimler öncesinde Güney Karolina eyaletinin hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat milletvekilleri bağışlarla destekleniyordu. Bu işleri eyaletin başındaki örgüt imamı Akif A. idare ediyordu. Seçilen milletvekilleriyle de temas kurarak Türkiye gezilerine ve diyalog yemeklerine davet ediyordu." 

Tutuklu sanık eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane de 2013 yılında profesör olduğunu, elde ettiği hiçbir başarının arkasında FETÖ'nün bulunmadığını savundu. 

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdurrahman Kiremitçi, Alparslan Birdane, Elif Ilgaz Çağlayan, Muhsin Özdemir, Sami Taban, Semih Bilge, Zübeyir Kılıç ile İsmail Taşkın'ın yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

Yorumlar