İtalyanlar AB'yi silmekte haklı çıktı

Avrupa Birliği bayraklarını kurumlarından kaldıran İtalyan siyasetçilerin isyanlarında haklı oldukları ortaya çıktı. AB'li yöneticiler İtalya'ya daha önce olduğu gibi bir kez daha haksızlık yaptıklarını itiraf ederek özür dilediler. İtalyanlar, AB'ye sildiklerini söylüyordu.

Google Haberlere Abone ol
İtalyanlar AB'yi silmekte haklı çıktı

Koronavirüs kriziyle boğuşurken üyesi olduğu Avrupa Birliği'nden beklediği desteği alamayan İtalya, daha önce göçmenler ve ekonomik kriz konularında olduğu gibi üçüncü kez yüzüstü bırakılmıştı. İtalyan siyasetçiler, makam odalarındaki AB bayraklarını kaldırarak isyan etmişlerdi. Birçok İtalyan, AB'yi gözden çıkararak tepki göstermişti. AB'den gelen açıklamalar ise İtalya'nın sitemlerinde ve tepkilerinde haklı olduğunu ortaya koydu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Romanyalı ve Norveçli hemşire ve doktorlardan oluşan bir ekibin AB tarafından İtalya'nın Kovid-19'dan "en çok etkilenen" Milan ve Bergamo kentlerine yönlendirildiğini söyledi.

"İtalya'nın diğer AB ülkelerinden destek talebine verilen yanıt başlangıçta yetersizdi" değerlendirmesinde bulunan Lenarcic, şimdi ise İtalya'nın yalnız olmadığını belirtti. Lenarcic, AB'nin Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi'nin de aktive edildiğini belirterek, böylece İtalya'daki sağlık olanaklarının ve kamusal alanların koronavirüs acil durumu boyunca haritalandırılabileceğini aktardı.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Öte yandan, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalyan La Repubblica gazetesine bir makale yazarak Birlik'in İtalya ile başlangıçta yeterince dayanışma göstermediğini kabul etti. Alman siyasetçi, makalesinde çoğu AB ülkesinin krizin başlangıcında fazlasıyla kendi durumuna odaklandığını belirterek "Pandemiyi sadece hep beraber Birlik olarak yenebileceğimizi fark etmediler. Bu inciticiydi ve bundan kaçınılabilirdi. Ama bugün Avrupa İtalya'nın yanındadır" ifadelerini kullandı.

Von der Leyen, Almanya örneğinde olduğu gibi Avrupa çapında kısa çalışma uygulaması için 100 milyar euroya varan kaynak sağlanacağını belirterek ilk uygulamanın İtalya'da başlatılacağını vurguladı. AB Komisyonu Başkanı, AB yıllık bütçesinde eldeki her euronun koronavirüsle mücadelede kullanılmasını önerdiklerini de hatırlattı.

AB'NİN TAVRI İTALYA'DA ÖFKE YARATMIŞTI

Koronavirüste ağır kayıplar veren İtalya'da AB'nin mesafeli tutumu öfke yaratmış, aşırı sağcı Lig partisi ülkenin AB'den ayrılmasını gündeme getirmişti. Avrupa ülkelerinin İtalya'ya tıbbi malzeme göndermeye yanaşmaması ve aralarında Almanya'nın da bulunduğu bazı ülkelerin koronavirüsle mücadelede ortak Euro tahvili çıkarılmasını reddetmesi Brüksel ile Roma arasında soğukluk yaratmıştı.

İTALYAN SİYASETÇİLER BAYRAKLARI KALDIRMIŞTI

 Birçok İtalyan siyasetçi sosyal medya hesaplarından kameraların karşısına geçerek, Avrupa Birliği’ni koronavirüs ile ilgili mücadelede İtalya’nın yanında olmadığı iddiasıyla tepki gösterdi. İtalyanlar Avrupa Birliği’ne tepki olarak AB bayraklarını indirerek yerine İtalya’nın bayrağını çekmişti.

İtalya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli
İtalya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli

 

Tepki furyasında öncülüğü ise İtalya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli başlatmıştı. Rampelli, odasında bulunan Avrupa Birliği bayrağını kaldırdı, yerine İtalya bayrağı asmıştı. Öte yandan, Rampelli’ye Cadoneghe Belediye Başkanı Marco Schiesaro da katılmıştı. Schiesaro belediye binasının önündeki AB bayrağını iple bağlayarak bu duruma tepki gösterdi, o anları da kameraya kaydemişti.

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar

Aynur Süngüç 3 tane öğrencim var onlar icin bayram harçlığı istiyorum
sevgi hamileyim evde 3 tane çocuk var erzak yardımı istiyorum