İtalyan bankası Yapı Kredi’de hisse satışı düşünmüyor

- UniCredit Genel Müdürü Papa, Avrupa ekonomisinde görünen zorluklardan ötürü yapılacak tasarruf tedbirlerine Yapı Kredi Bankasındaki ortaklıklarının dahil olmadığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
İtalyan bankası Yapı Kredi’de hisse satışı düşünmüyor

ANKARA (AA) - İtalyan bankacılık devi UniCredit'in Genel Müdürü Gianni Papa, Avrupa’da bankacılık sektörünün karşılaştığı zorlukları aşmak için ilan ettikleri tasarruf paketine, Yapı Kredi Bankasındaki ortaklıklarının dahil olmadığını söyledi.

Papa, Avrupa’da ve özellikle İtalya’da bankacılık sektörünün karşı karşıya olduğu zorlukları aşmak için açıkladıkları ''tasarruf paketi'' hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bankanın son yayınladığı stratejik plana atıfta bulunan Papa, "Esasen merkez ve Doğu Avrupa bölgesi ile Türkiye iş gücü fazlalığından etkilenmiyor. Batı Avrupa ise bundan etkileniyor. Bu bölgelere ilişkin planlarda iş gücü sayısında herhangi bir azaltma öngörülmüyor.” dedi.

Papa, Yapı Kredi'nin, UniCredit'in çekirdek varlıkları içinde olması dolayısıyla bir satış düşünülmediğini vurguladı ve bunun stratejik planlarda teyit edildiğini kaydetti.

Gedik Yatırım Araştırma Direktörü Üzeyir Doğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Yapı Kredinin UniCredit’in büyüme performansı, karlılık bakımından en değerli varlıkları arasında olduğuna işaret ederek, herhangi bir hisse satışı olmasını beklemediklerini ifade etti.

UniCredit, Avrupa’da ve özellikle İtalya’da bankacılık sektörünün karşı karşıya olduğu zorlukları aşmak amacıyla sermayesini artırmaya ve maliyetleri düşürmeye yönelik bir paket açıklamış, Avrupa’da çalışanlarının yaklaşık yüzde 11’inin işine son vereceğini, İtalya’daki yaklaşık 1000 şubesini kapatacağını duyurmuştu.

İtalyan bankaları, düşük ekonomik büyüme ve Avrupa Birliğinin bankalar için belirlediği sermaye standartlarını karşılamak için çaba gösteriyor. UniCredit’in 17,7 milyar avroyu bulan batık kredileri dikkati çekiyor.

UniCredit'in son stratejik planında, Türkiye pazarında verimlilik artışları ve risklerin azaltılması yoluyla karlılığın daha da artırılması ve dijital bankacılıkta gelişim öngörülüyor.

Yorumlar