İtalya'dan sevindirici haber, karantina kalkıyor

Dünya genelinde en fazla can kaybı yaşanan İtalya'da koronavirüs nedeniyle alınan karantina kararı kademeli olarak kaldırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İtalya'dan sevindirici haber, karantina kalkıyor

En fazla can kaybının yaşandığı İtalya'dan sevindirici haberler gelmeye başladı. Koronavirüs nedeniyle alınan karantina kararları kademeli olarak kaldırılmaya başlıyor. İtalya'da şu ana kadar 15 binden fazla insan hayatını kaybetti.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, 9 Mart'tan bu yana 60 milyonlu İtalya’nın adeta hapishaneye dönen sıkı karantina uygulamasını, artık yavaş yavaş hafifletmeye karar verdiklerini duyurdu.

Speranza, bu kapsam bir dizi tedbirlerin alınacağı yeni bir paketin açıklanacağını ifade ederken öte yandan, kapsamlı test çalışamalarının ve sıkı sağlık hizmetlerinin devam edileceğini açıkladı.

Speranza, Roma’daki olağanüstü halin iki aşamada yönetileceğini ve karantina tedbirlerinin kademeli olarak kaldırılacağını söyledi, ancak normal koşullara tam olarak geri dönebilmek için bazı kuralların uygulamaya konulacağını ifade etti.

Buna göre, korona vakalarının daha hızlı ve daha verimli bir şekilde tedavi edilmesi için yerel sağlık sistemleri güçlendirilecek, halkın maske kullanımı her alana yayılacak ve sosyal mesafe kuralı için alınan tedbirler devam ettirilecek.

Bakan Roberto Speranza, akıllı telefon uygulamalarının ve diğer dijital teknolojilerin kullanımı ile koronavirüs testlerinin ve hasta temas takibinin genişletileceğini ifade ederek, yalnızca korona hastalarını tedavi edecek hastane ağı kurulacağını belirtti.

İSPANYOL DOKTORLAR VİRÜSE KARŞI DUADA

 

Yorumlar