İtalya’daki G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi

- G7’den Rusya’ya yönelik yaptırımlarda uzlaşma çıkmadı - İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "(Suriye konusunda) Rusya ile diyalog kurmaya ihtiyaç var ve Rusya’nın dışarıda bırakılmaması gerektiğini ifade ettik" - "G7’de Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar getirilmesi üzerinde bir konsensüs yok"

Google Haberlere Abone ol
İtalya’daki G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi

LUCCA (AA) - Dünyanın sanayileşmiş en büyük 7 ülkesi ve Avrupa Birliği'ni (AB) bir araya getiren dışişleri bakanları düzeyindeki G7 toplantısında, İngiltere’nin getirdiği Rusya’ya yeni yaptırımlar önerisinin kabul görmediği bildirildi.

İtalya’nın dönem başkanı olması sebebiyle Lucca kentinde düzenlediği G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası açıklama yapan İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, iki gündür çok etkili bir şekilde barış için çalıştıklarını belirterek Beşşar Esed rejiminin Han Şeyhun'daki kimyasal silah saldırısı ve ABD'nin buna karşılık müdahalesi sonrasında bugün Suriye'de siyasi çözüm için yeni bir fırsat penceresini araladıklarını söyledi.

G7 ülkeleri, 4 Körfez ülkesi ve Türkiye ile Suriye konusunda bu sabah yaptıkları olağanüstü toplantının çok faydalı geçtiğini ifade ederek "Suriye’de askeri çözüm yok. Hepimiz siyasi çözüm için çalışmak istiyoruz. Rusya çok önemli bir rol oynayabilir. Rusya ile diyalog kurmaya ihtiyaç var ve Rusya’nın dışarıda bırakılmaması gerektiğini ifade ettik. Bununla birlikte (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin de Esed üzerindeki kredisini kullanarak onun ateşkes koşullarına saygılı olmasını sağlamalı.” diye konuştu.

İtalyan bakan, Rusya’nın izole edilmemesi gerekliğine vurgu yaparak, "G7’de Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar getirilmesi üzerinde bir konsensüs yok." dedi.



Yorumlar