İtalya’da referandumun ardından hükümet krizine doğru

- Başbakan Renzi, Cumhurbaşkanı Mattarella ile sabah saatlerinde görüştü - Renzi'nin bugün içerisinde istifasını sunmak için tekrar saraya çıkması bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
İtalya’da referandumun ardından hükümet krizine doğru

ROMA (AA) - İtalya’da dünkü referandumun ardından istifa edeceğini açıklayan Başbakan Matteo Renzi, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü.

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, bugün öğleden sonra kendisinin ve kabinesinin istifasını sunmak üzere cumhurbaşkanına gideceğini açıklayan Renzi’nin, sabah saatlerinde Quirinale Sarayı’ndaydı.

Renzi’nin görüşmede istifasını sunmadığı ancak ikilinin yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı ve başbakanın mevcut siyasi durumu ele aldıkları tahmin ediliyor.

Başbakan Renzi’nin, bugün içerisinde bakanlar kurulunu toplaması ardından istifaları sunmak üzere yine saraya çıkması bekleniyor.

- Yeni başbakan tahminleri

Öte yandan, basında başbakan adaylarına yönelik tahminler başladı.

Mattarella’nın uzlaşmacı isimlerden Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan ya da Senato Başkanı Pietro Grasso yönetiminde ülkeyi erken seçime ya da 15 ay sonra planlanan seçimlere götürebilecek bir hükümetin kurulmasını isteyebielceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Mattarella’nın siyasi istişareler sonucunda vereceği karar, ülkenin siyasi ve mali istikrarı ve AB ile olan ilişkileri açısından büyük önem taşıyor.


Yorumlar