İtalya Savunma Bakanı Pinotti, Lübnan'da

- Pinotti, Cumhurbaşkanı Avn, Meclis Başkanı Berri ve diğer Lübnanlı yetkililerle bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
İtalya Savunma Bakanı Pinotti, Lübnan'da

BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın, ülkesini ziyaret eden İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti'yi kabulünde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ile İtalya'nın Lübnan'a sağladığı askeri yardımlar konusunu ele aldıkları bildirildi.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Avn'ın, iki günlük çalışma ziyareti kapsamında dün Lübnan'a gelen İtalya Savunma Bakanı Pinotti'yi başkent Beyrut'taki Baabda Sarayı'nda kabul ettiği belirtildi.

Avn'ın görüşmede Suriyeli mültecilerin ülkelerinde kurulacak güvenli bölgelere yerleştirilmesi konusunu yeniden gündeme getirerek, İtalya ve Lübnan'ın göç, mülteciler, terörizm ve güvenlik konuları gibi benzer sorunlarla mücadele ettiğini vurguladığı ifade edildi.

Açıklamada, Pinotti'nin ise Suriyeli mülteci krizinin etkisinin azaltılması yolunda İtalya'nın Lübnan'a yardım etmeye istekli olduğunu, ayrıca ülkesinin Lübnan güvenlik birimlerine askeri yardım sağlamaya hazır olduğunu vurguladığı aktarıldı.

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti daha sonra Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü. Görüşmenin ardından Berri'nin ofisinden yapılan açıklamada, Berri'nin İsrail tehdidine cevap vermesi için İtalya'nın Birleşmiş Milletler'e (BM) baskı yapması çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Lübnanlı mevkidaşı Yakup Sarraf ve Lübnan Genel Kurmay Başkanı Joseph Avn ile de ayrı ayrı görüşen Bakan Pinotti, son olarak ülkenin güneyindeki BM Barış Gücü'ne bağlı (UNIFIL) İtalya birliğini de ziyaret etti.

BM rakamlarına göre, Lübnan'da 1.2 milyon civarında Suriyeli mülteci bulunuyor. Lübnan makamları ise bu rakamın bir buçuk milyon civarında olduğunu iddia ediyor.

Yorumlar