İsyancı Hafter 'silahlı çözüm'de ısrar ediyor

Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkenin girişimleriyle Libya'da ilan edilen ateşkese rağmen Hafter güçleri "siyasi çözüme" mesafeli duruyor. Hafter güçleri "silahlı çözümden yana" olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsyancı Hafter 'silahlı çözüm'de ısrar ediyor

Muammer Kaddafi'den sonra bir daha kendine gelemeyen Libya'da silahlı çatışmalar devam ederken başta Türkiye olmak üzere bazı ülkelerin "ateşkes" girişimleri bir kez daha Hafter'in sabotajına uğruyor. Hafter güçleri Libya'da siyasi çözüm yerine "silahlı çözüm"den yana olduğunu bir kez daha ilan etti. 

Hafter'in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun sözcüsü Mismari, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Berlin’de yapılan ateşkes çağrılarına rağmen Misrata’nın güneydoğusundaki Ebu Kıreyn bölgesine düzenledikleri saldırının “burada yaşanan askeri hareketliliğe karşı önleyici bir operasyon olduğunu” iddia etti.

Mismari, Libya krizine yönelik uluslararası girişimlere değinerek, “Libya’daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır.” ifadesini kullandı.

Berlin Konferansı sonuç bildirgesine göre, Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Hafter tarafından beşer temsilcinin Cenevre’de, BM himayesinde buluşacağı 5 5 askeri komitesinin bu hafta toplanması bekleniyor.

Yorumlar