İsviçre'de Libyalı vaizin sığınma hakkına iptal

- St. Gallen Federal İdare Mahkemesi, verdiği vaazlarda nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle Ebu Ramazan'ın sığınma hakkını iptal etti

Google Haberlere Abone ol
İsviçre'de Libyalı vaizin sığınma hakkına iptal

CENEVRE (AA) - İsviçre'nin Bern kantonunda bir camide görevli Libyalı vaiz Ebu Ramazan'ın sığınma hakkı, verdiği vaazlar nedeniyle iptal edildi.

İsviçre haber ajansı Swissinfo'nun haberine göre, St. Gallen kentindeki Federal İdare Mahkemesi, kantona bağlı Biel kentinde bir camide görev yapan 64 yaşındaki Ramazan'ın vaazlarında "nefret söylemlerinde bulunduğu"nu gerekçe göstererek, 1998 yılında verilen sığınma hakkını elinden aldı.

Federal İdare Mahkemesinin aldığı karara karşı, Ebu Ramazan'ın temyiz hakkının bulunmadığı öğrenildi.

Bununla birlikte Ramazan'ın İsviçre'de oturum izninin devam edip etmeyeceğine ise başkent Bern'deki makamlar karar verecek.

İsviçre basınının aylardır hedefinde olan Bern Ar'Rahman Camisi'nin vaizi Ebu Ramazan, vaazlarında "Yahudilerin, Hristiyanların, Hinduların, Rusların ve Şii Müslümanların" ortadan kaldırılmasını istemekle suçlanıyor.

Arapça verdiği vaazların tercümesinin yanlış yapıldığını belirten Ramazan ise hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Yorumlar