İsveç'te ramazan bereketi

- Müslümanlar ramazanda piyasayı canlandırıyor

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te ramazan bereketi

STOCKHOLM (AA) - İsveç'te yaşayan 450 bin Müslüman, ramazan ayında gıdaya 1 milyar kron (yaklaşık 407 milyon lira) harcıyor.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, İsveç'te yaşan 450 bin Müslüman ramazan ayında gıda için 1 milyar kron harcama yapıyor.

Ülkenin market zincirlerinden Willys'in Göteborg Şefi Olle Andersson, ramazan ayında piyasada canlanma yaşandığını belirterek "Ramazanda hurma, baklava, meşrubat, helal et ve tavuk satışlarımızda büyük artış yaşanıyor. Bundan dolayı ramazan gelmeden hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz." dedi.

- ''Ramazan ayı Paskalya gibi kutsal ay"

Willys'in Eskilstuna Şefi Per Eriksson da ramazan ayını Paskalya Bayramı gibi karşıladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Ramazan bizim için Paskalya, Noel Bayramı gibi kutsal bir gündür. Ramazan gelmeden marketlerimizde, Müslümanların alışveriş yapacağı ürünler doğrultusunda hazırlıklarımızı yaparız. Zira ramazan ayında gıda harcamalarında gözle görünen bir artış yaşanırken, bu kutsal ayın İsveç ekonomisine sağladığı katkı 1 milyar kronun üzerinde."

Yorumlar