İsveç'te koronavirüse yakalanan Emrullah'ın imdadına Türkiye yetişti

İsveç'te koronavirüse yakalandığı halde tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Emrullah'ı alması için ambulans uçak tahsis edildi. Gülüşken, Türkiye'den yardım istemişti. Sağlık Bakanlığı hemen ambulans uçak ayarlayarak Gülüşken'i Ankara'ya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te hastalanan Emrullah Ankara'ya getirildi

İsveç'te koronavirüse yakalandığı halde tedaviye alınmayan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken için Türkiye'den ambulans uçak gönderilmesine karar verildi. Emrullah Gülüşken'in sağlık durumu ve Türkiye'den yardım istemesi gün içinde gündem olmuştu. Gülüşken'in kızı, babası koronavirüse yakalandığı halde İsveç hastanelerinde tedavi edilmeyerek evine gönderildiğini belirterek Türkiye'den yardım istemişti. Haberin duyulması üzerine Sağlık Bakanlığı anında harekete geçti.

24 SAAT İÇİNDE ANKARA'YA GETİRİLDİ

Gülüşken ve ailesinin Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak ayarlandı. Sabah saat 06.00'da Ankara'dan havalanan ambulans uçak, Emrullah Gülüşken'in İsveç'ten aldığı gibi saat 13.50'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Babası için yardım çağrısında bulunan Güleşken'in kızı Leyla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür ederek, "Çok mutluyum babam ve ailem adına" dedi.

BAKAN KOCA ANINDA DEVREYE GİRMİŞTİ

Sağlık Bakanı Koca, sabaha karşı yaptığı açıklamada, "Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06'da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, İsveç'te Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken için ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdi. Türkiye'nin Stokholm Büyükelçiliği ile Yurtdışı Akraba ve Topluluklar Başkanlığı, Gülüşken ailesi ile irtibata geçerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Samira Gülüşken'i arayarak, 47 yaşındaki babası Emrullah Gülüşken'in sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. 

Geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, Emrullah Gülüşken'in 4 çocuğuyla birlikte Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını verdi. Gülüşken'in, çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut ile birlikte ambulans uçakla İsveç'ten getirilmesi kararlaştırıldı.

"Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler"

Leyla Gülüşken, babasının 13 gün önce hastalandığını, hastaneyi aramalarına rağmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtmişti. Babasının durumu ciddileşmeye başlayınca tekrar hastaneyi aradıklarını kaydeden Gülüşken, "Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra, ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler." ifadelerini kullanmıştı.

Tekrar hastaneye müracaat etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını aktaran Gülüşken, ''Dün babam biraz daha kötüleşince ambulansı aradık, ambulans geldi ve aradığımız için bize çıkıştılar. Bu hastalığa bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de bu hastalığın tedavisi olmadığını ama babamın hastanede yatması gerektiğini ve bizim sağlığımızın tehlikeye atıldığını söyledik.'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar

Osma Allah razi olsun böyle devletimizden Avrupa birliyiymis ğöruyoruz avrupayi bir aileye sahip cikamayan belcika avrupasi
Hakan Çakır Öncelikle hasta olan kardeşimize geçmiş olsun.Burdan sözüm bu Ülkeye ve bu Ülkenin Cumhur Başkanına laf söyleyen,İsviçre kafalılara, bilesinizki bu Cumhur Başkanı Ona bukadar hakaret ettiğinizi bilse bile, O uçağı sizede gönderirdi.Biraz kendinize gelin,biraz vicdanınızın sesine kulak verin.
Gurbetçi Devletimiz varolsun