İstiklal Marşı bizim için neden önemlidir, her ülkenin bayrağı neden farklı?

İstiklal Marşı bizim için neden önemlidir, her ülkenin bayrağı neden farklı, Türkiye için İstiklal Marşı'nın önemi veya anlamı nedir sorularının cevapları bu yazıda kıcasa anlatılmıştır.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Marşı bizim için neden önemlidir?

İstiklal Marşı bizim için neden önemlidir, her ülkenin bayrağı neden farklı? Milli marş neden önemlidir? Türkiye için İstiklal Marşı'nın önemi veya anlamı nedir?

Dünya genelinde BM verilerine göre yaklaşık, bazıları tanınmasa da, 220 adet ülke bulunuyor. Bu ülkelerin hemen hemen tamamına yakınının Milli Marşı bulunuyor. 

Milli marşı olmayan ülkeler ise genellikle ya İngiltere, Fransa gibi büyük ülkelerin sömürgeleridir ya da tam bağımsızlığını hala kazanamamış ve başkalarının mandası altında yaşıyorlardır. 

Yer yüzündeki bağımsız bütün ülkelerin milli marşları olur. 

Özellikle de bağımsızlıklarını kendi vatan evlatlarının kanlarıyla kazanan ülkelerin marşları daha anlamlı ve daha çok önemlidir. 

Milli marşlar bir ülkenin bağımsızlığını gösterir. 

Aynı zamanda o ülkenin birlik, beraberlik, vatan ve millet sevgisinin pekiştirilmesinin bir numaralı simgelerinden biridir Milli marşlar. 

Ülkelerin ortak değerleri olarak bilinen bayrak kadar milli marşları da önemlidir. 

Milli marşlar, ülkelerin bağımsızlıklarını ve kimliklerini göstermek açısından her uluslararası etkinlikte o ülke adına okunur.

Milli marşlar ülkelerin bayraklarıyla bir bütün olarak ele alınırlar. Çünkü marş okunduğunda o ülkenin bağımsızlığının sembolü olan bayraklar da göndere çekilir. 

Örnek vermek gerekirse Türkiye'de milli marş, ülkemizin tam bağımsızlığının bir sembolüdür.

Türkiye'de Milli Mücadele'nin Kurtuluş Savaşı ile kazanılmasından sonra bu zaferi taçlandırmak ve tarihe bir not olarak geçirmek için Milli Marş yazılmıştır. 

Milli Marşımızın adı ise İstiklal Marşı olmuştur. 

İstiklal "zafer" anlamına gelen bir kelimedir. 

Kazanılmış bir savaştan sonra yazıldığı için milli marşımızın adı İstiklal Marşı'dır.

İstiklal Marşımız uluslararası alanlardaki etkinliklerde Ay Yıldızlı bayrağımızla birlikte söylenir ve bağımsızlığımızı gösterir. 

Bağımsızlığını kazanamamış ülkelerin milli marşları olmayacağı gibi bayrakları da olmaz. 

 

Yorumlar