İSTİB Başkanı Kopuz'dan Aykut Erdoğdu açıklaması:

- "Sayın Erdoğdu, benim başlarında olduğum 5-6 kişilik bir ekiple Sayın Kılıçdaroğlu'na sürekli müdahale ettiğimi, sürekli laf attığımı ve bu grubun başında olduğumu söylüyor" - "Ben kendi işimi kendim görürüm. Öyle ekip falan kurup kimseye karşı komplo içerisinde olmam. Bir haksızlık ve yanlışlık görürsem elimden gelen şekilde müdahale ederim. Sayın Genel Başkan'ın konuşması sırasında yaptığım itirazlar da bu kapsamdadır" - "Sayın Erdoğdu, TOBB Yönetim Kurulu'na Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kadrosundan seçilmiş militan AK Partili olduğumu ifade ediyor. Bu talihsiz ifadeyi kınıyorum"

Google Haberlere Abone ol
İSTİB Başkanı Kopuz'dan Aykut Erdoğdu açıklaması:

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun kendisi hakkında söylediği sözlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Genel Kurul Toplantılarını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) camiasının, TOBB çatısı altında bulunan 365 oda ve borsanın bir araya geldiği bir bayram yeri şeklinde niteleyen Kopuz, genel kurulların TOBB camiası olarak Türkiye'nin geleceği için yapacakları çalışmaları planladıkları önemli bir platform şeklinde tanımladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB 73. Genel Kurulu Hizmet Şeref Belgesi Plaket Törenine katıldığını hatırlatan Kopuz, şunları kaydetti:

"Burada yaptığı konuşmada bizi tebrik etmesi, sanayicimizi, ticaret erbabımızı, tebrik etmesi, yüreklendirmesi gerekirken yine geçmiş senelerde yapmış olduğu gibi TOBB kürsüsünü muhalefet kürsüsü olarak kullanmıştır. Misafirin başımızın üzerinde yeri vardır. Ama Sayın Genel Başkanın tarihimiz ve bugünümüz hakkında gözümüzün içine baka baka doğru olmayan bilgilerle dolu bir konuşma yapması üzerine, kendimi tutamayıp hatalarını belirtmek istedim. Yapmış olduğum hareket eleştiri sınırları dahilinde bir harekettir.

Sayın Kılıçdaroğlu bilmez, çünkü okumaz… Hala yüz yıllık teraneyi tekrar etmekle yetinir. O yüzyıllık terane de Osmanlı İmparatorluğunda bir toplu iğne bile üretilemediği, sanayinin olmadığı ve bilim ve teknolojinin reddedildiği efsanesidir. Ben şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'na Osmanlı Sanayi Devrimi desem, bunu ilk kez duyacağına eminim. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na dünyanın ilk exposu olan 1851 Londra Fuarına ve 19. yüzyıl boyunca tüm Avrupa büyük şehirlerinde ve Amerika'da gerçekleştirilen fuarlara 15 bin metrekareye varan büyüklükteki stantlarla katılan ve bu ürünlerini ihraç eden Osmanlı'dan bahsetsem yine ilk kez duyacağına eminim."

Kopuz, "bilmemek değil öğrenmemek ayıp" sözünü hatırlatarak, Kılıçdaroğlu'na "son okuduğu kitap olan İnce Mehmet'ten sonra yeni okumalar yapması" tavsiyesinde bulundu.


- "Ekip kurup kimseye karşı komplo içinde olmam"


Kılıçdaroğlu'nun sözlerine atıfta bulunarak, "Bunu herhangi biri söylediğinde kabul edebiliriz. Ama bunları ana muhalefet lideri söylüyorsa dayanamayıp itiraz etmem gayet normal ve insani bir tepkidir" ifadesini kullanan Kopuz, şu açıklamalarda bulundu:

"Geçmişimizi en hafif tabiriyle inkar ederek ya da ben öyle olduğunu zannetmiyorum ama tahrif ederek muasır medeniyetler seviyesine ulaşamayacağımız açıktır. Her zaman demokrasiden bahseden, Sayın Erdoğdu'nun niye alındığını anlayamadım. Kendisi demokrasiyi savunduğunu söylüyor ama partisi CHP'nin iktidar yıllarındaki gibi ifade özgürlüğünü hazmedemiyor. Sayın Erdoğdu, benim başlarında olduğum 5-6 kişilik bir ekiple Sayın Kılıçdaroğlu'na sürekli müdahale ettiğimi, sürekli laf attığımı ve bu grubun başında olduğumu söylüyor.

Birincisi, beni İstanbul ve Türkiye iş aleminde tanımayan pek azdır. Ben kendi işimi kendim görürüm. Öyle ekip falan kurup kimseye karşı komplo içerisinde olmam. Bir haksızlık ve yanlışlık görürsem elimden gelen şekilde müdahale ederim. Sayın Genel Başkan'ın konuşması sırasında yaptığım itirazlar da bu kapsamdadır. Sayın Erdoğdu'nun 5-6 kişilik ekip dediği bulunduğumuz salonun çoğunluğudur. Çünkü TOBB camiası haklıya hakkını teslim etmekte ve yanlış yapanı uyarmakta mahirdir.

İkinci olarak Sayın Erdoğdu, TOBB Yönetim Kurulu'na Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kadrosundan seçilmiş militan AK Partili olduğumu ifade ediyor. Bu talihsiz ifadeyi kınıyorum. Şu anda CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini başarı ile yapmakta olan Sayın Çetin Osman Budak kardeşimle milletvekili seçilinceye kadar TOBB Yönetiminde beraber çalıştık. Eğer Sayın Erdoğdu'nun dediği gibi TOBB Yönetim Kurulu'nu Sayın Cumhurbaşkanımız belirliyorsa şu anda Sayın Budak nasıl CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yoksa onu TOBB Yönetimine Sayın Kılıçdaroğlu mu soktu? Bu tip ifadeler hakkaniyetten uzak ifadelerdir. Bütün TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri bulundukları göreve bileklerinin hakkı, iş aleminin oyları ve demokratik seçimlerle gelmişlerdir."


- "CHP'nin muhalefet çıtasını bir oda ve borsaya kadar düşürmüş olması üzücü durum"


Kopuz, kendisinin "sağcısı, solcusu, iktidar savunucusu, muhalefet savunucusu" tüm iş alemi temsilcilerinin oyları ile göreve geldiğini, hiç kimseden izin ve icazet de almadığını dile getirdi. Kopuz, şu ifadeleri kullandı:

"Meclisimde ve yönetim kurulumda AK Partilisi de var, MHP'lisi de var, CHP'lisi de var, uyum içerisinde İstanbul ve Türkiye ekonomisinin geleceği için kol kola çalışıyoruz. Yaptığımız işi vatan savunması olarak görüyoruz. Vatanımızı ve milletimizi savunmak için Allah'tan başka hiç kimseden izin ve icazet almıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilk gençlik yıllarımdan bu yana gelen bir gönül bağımız var. Devletimizin başı olarak taleplerini emir telakki ederim. Ama Sayın Erdoğdu herhalde oda borsa seçimlerinin nasıl yapıldığını, ne kadar demokratik seçimler olduğunu bilmiyor. Herkesi kendi partisindeki gibi atamayla göreve gelmiş zannediyor. Biz göreve bileğimizin hakkı ile geldik ve görevimizi şerefle ve onurla sürdürüyoruz. Tarafsız olarak Türk reel sektörüne hizmet ediyoruz. Doğru bildiğimize doğru yanlış bildiğimize yanlış diyoruz."

Kopuz şunlara dikkati çekti:

"Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü geçmişe sahip bir partinin muhalefet çıtasını bir oda ve borsaya kadar düşürmüş olması çok üzücü bir durum. Geçen sene 72. Genel Kurulumuzda çatı kuruluşumuz olan TOBB'un başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nu muhatap alan CHP bugün de beni muhatap alıyor. Geçen Sene Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu çok güzel bir cevap vermişti, 'Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye'de beceremedi, burada Odalar Birliğinde de boyunun ölçüsünü alır' demişti. Herhalde ana muhalefet partimiz halkoylamasından sonra çıtayı oda ve borsalara kadar düşürmüş.

Son olarak CHP İstanbul milletvekili Sayın Aykut Erdoğdu'ya bir konuyu hatırlatmak istiyorum. Ben şu anda Türkiye'nin en büyük borsası olan İstanbul Ticaret Borsası'nın Başkanıyım. İstanbul'dan haberi olmayan bir İstanbul Milletvekili ile muhatap olmak zorunda olduğum için son derece üzgünüm. Kendisi beni sanayi odası başkanı zannediyor. Yani kendileri seçildiği şehirden bu kadar uzak bir kişi. Sayın Erdoğdu beni araştıracağını söylüyor. Tabii ki araştırabilir alnımız ak, işimiz temizdir. Sene sonunda odalarda seçim var kendilerini biz de karşımızda görmek isteriz. Zira camia olarak boy ölçüsü almakta mahiriz."

Yorumlar