İşte varisten korunmak için 10 etkili yöntem

Dünyada bir çok insanda varis problemi görülmektedir. Varis, toplardamardaki fonksiyon bozukluğu veya bir engel nedeniyle kan akışının etkisiyle damarın kıvrımlı bir hale dönüşmesi olarak tanımlanabilir.

Google Haberlere Abone ol
İşte varisten korunmak için 10 etkili yöntem

Varisten nasıl korunulur sorusu ise bir çok hastanın cevabını bilmesi gereken bir sorudur.

Varisten korunmanın en etkili yolları olarak 10 maddelik bir çözüm geliştirebiliriz.

Bacaklara soğuk su uygulanması

Soğuk su kullanıldığında toplardamar büzüleceğinden dolayı dolaşan kan hızlı bir şekilde kalbe dönecektir ve toplardamar raahatlayacaktır. Daha çok ılık su ile duş almaya çalışın.

Yaz günlerinde güneşlenmek yerine denizde bulunmak

Yaz günlerinde sahilde sıcağa maruz kalmak veya kızgın kumların üzerinde bulunmak damarları genişleteceği için daha fazla kan birikmesine neden olur bu sebeple deniz içerisinde vakit geçirmeniz damarın rahatlamasını sağlayacaktır.

Geniş kıyafetler giymek

Dar kıyafetler giydiğinizde kan akışı daralır ve kanın kalbe dönmesi daha fazla zaman alır. Bu sebeple geniş kıyafetler giymeyi tercih edin.

Kemerlerinizi sıkmayın

Kemerlerin çok fazla sıkılması o bölgede kan birikmesine ve zamanla varise neden olabilir.

Sert Babet Ayakkabı Giymeyin

Ayaktaki kan dolaşımını engelleyecek ve ayağınızı sıkacak türden sert babet ayakkabılar giymemeye çalışın.

Aşırı Baharat Alkol Sigara Kullanmak

Beslenme ile ilgili bazı düzensizlikler de varise yol açabilir. Aşırı baharat, alkol, sigara, kahve gibi yiyecek ve içeçekleri az tüketmeye çalışın.

Su İçmek

Su içmek kan akışı ve vücuttaki maddelerin birikimini azalttığı için varis üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Spor yapmak

Spor yapmak vücudun her bölgesine fayda sağlar. Eğer varis oluşan bölgelerinizi tam olarak biliyorsanız o bölgelere yönelik sporları ekstradan yapabilirsiniz. Bacaklarda oluşan varisler için yürüyüş yapmalısınız.

Uyurken ayaklarını yukarıda olsun

Uyurken ayaklarınız kalp seviyesinde biraz yukarıda ise o bölgedeki kan hızlı bir şekilde geriye dönecektir. Bu da kan birikmesini engelleyecektir.

Solunum Egzersizleri ve Bisiklet

Spor yapmak veya egzersiz üzerine bir düşünceniz varsa bu aşamaların tamamına solunum konusunda düzenli egzersizleri de ekleyin. Bisiklete binmek de yürüyüş gibi bacak bölgenizdeki kan dolaşımının düzene girmesini sağlar.

Yorumlar