İşte Türk polisinin kullanacağı yerli silah

ABD'yle yaşanan vize krizinin ardından Türk polisi uzun yıllardır kullandığı Amerikan menşeli Sig Sauer marka silahlar artık kullanmayacak. Polis teşkilatı bunun yerine yerli marka Canik silah kullanacak.

Google Haberlere Abone ol
İşte Türk polisinin kullanacağı yerli silah

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizinin ardından emniyet teşkilatının artık ABD'de üretilen SIG Sauer model tabancaları kullanmayacağını söyledi.

Polis teşkilatı ABD yapımı bu silahı kullanmak yerine tamamen yerli üretim Canik marka silahları kullanacak. Savunma sanayisindeki yerli ve milli dönüşümün bir parçası olan polis silahları bir süredir Türkiye'de üretiliyor.

İşte Türk polisinin kullanacağı yüksek teknolojiyle üretilen yerli marka Canik'in öne çıkan özellikleri...

> Double Action / Single Action (Tek Hareket / Çift Hareket) Mekanizma Özelliği

> MKEK tarafından soğuk dövme teknolojisi ile üretilen namlu

> Geniş kapasiteli çift kolonlu şarjör

TP9 SF Elite-S modeli, TP Serisinin ilk 15 mermi kapasiteli, orta ebat modeli olan TP9SF Elite modelinin emniyet mandallı versiyonu.

Kabza boyunun kısalmasının yanı sıra, çift taraflı sürgü tutucusu, yeni tasarım tetik emniyeti, fiber optik arpacığı, kapalı sistem iğne kapak mekanizması ile Elit sıfatını kazandı.

Gövde tasarımı önceki TP Serilerine nazaran modifiye edildi ve kusursuz bir atış konforu sağlandı. Ebadından dolayı sağlanan taşıma rahatlığının yanında yeni tasarım tetik emniyeti ile tetik erişim mesafesi kısaltıldı ve kadın kullanıcıların da atış konforu dikkate alındı.

Yorumlar