İşte Japonların Ay'a göndereceği araç

Toyota ve JAXA ortak girişimiyle geliştirilen ve 2029 yılında aya gitmeye hazır hale gelecek olan aracına "Lunar Cruiser" ismi verildi.

Google Haberlere Abone ol
İşte Japonların Ay'a göndereceği araç

Toyota’nın Ay'a göndermek üzere üzerinde çalıştığı aracın ismi "Lunar Cruiser" olarak duyuruldu. Açıklamaya göre, 2029 yılında gönderilmesi planlanan bu araç Ay yüzeyindeki araştırma faaliyetleri için kullanılacak.

Geliştirilen bu uzay araştırma aracı, Toyota’nın hidrojen yakıt hücresi teknolojisini kullanarak uzayda yol alacak. Ay'da enerji kaynakları sınırlı. Bu durumu dikkate alarak tasarlanan araç, Ay'ın yüzeyinde 10 bin kilometreden daha fazla menzil yol alabilecek.

Ay’ın yüzeyinin zorlu ortamında sorunsuz bir keşif imkanı sağlamak üzere geliştirilen "Lunar Cruiser", isminden de anlaşıldığı üzere; Toyota’nın dayanıklılığı, güvenilirliği, kalitesi ve her şartta mücadeleci karakteri ile ünlenen Land Cruiser modeline gönderme yapıyor.

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere Toyota ve JAXA’nın geliştirdiği keşif aracı, 2 kişilik kapasiteye sahip. Ayrıca 13 metreküplük bir yaşam alanı bulun araç, acil durumlarda dört kişilik kapasiteyle kullanılabiliyor. 6 metre uzunluğa, 5,2 metre genişliğe ve 3,8 metre yüksekliğe sahip.

Lunar Cruiser uzay aracının 2020’li yılların ortasında tanıtılması bekleniyor.

Kaynak: TeknolojiOku.Com 

Yorumlar