İşte 40 yıl kölesi olunacak öğretmen

Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözünü bilmeyen yoktur. Sözün, önemini vurguladığı öğretmenler bizim toplumumuzda herkes tarafından en saygın insanlar olarak kabul edilir. İşte bu öğretmenlerden biri Sakarya'ya yaşıyor. Sakarya'da bir beden eğitimi öğretmeni koşu yaptırdığı öğrencilerinden birinin hasta olduğunu görünce onu da sırtında taşıyarak diğer arkadaşlarına eşlik etmesini sağladı.

Google Haberlere Abone ol
İşte 40 yıl kölesi olunacak öğretmen

Sonhaberler | Haber Merkezi

Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde beden eğitimi öğretmeni Yahya Celep, yürümekte güçlük çeken öğrencisini aktivitelere katmak için sırtında taşıdı.

Karasu Limandere Ortaokulu’nda beden eğitimi öğretmeni olan Yahya Celep’in öğrencisini sırtında taşıdığı fotoğraf sosyal medyada yayınlandı. Yürümekte zorluk çeken öğrencisini sırtında taşıyan Yahya Celep büyük övgü aldı. 5’inci sınıftaki kız öğrencisinin yürümekte güçlük çektiğini, ameliyat olacağını belirten Yahya Celep, okulun bahçesinde yaptıkları spor aktivitesine öğrencisini de katmak için sırtında taşıdığını söyledi.

Vatan'da yer alan habere göre Sakarya’nın bir köyünde öğretmenlik yaptığını ve iki engelli öğrencisi olduğunu söyleyen Celep, o fotoğrafın anısını da şöyle anlattı: “O gün öğrencilerle oyun oynuyorduk bu kız öğrencimizin de yürümekte sıkıntısı var. Yardımsız küçük küçük yürüyebiliyor ama koşamıyor. Ben de oyunlara katılsın diye sırtıma aldım. İlk defa değil her zaman bunu yapıyoruz. Öğrencim bana bir mektup yazmış hepsini paylaşamayacağım ama beni çok duygulandıran bir söz var. ‘Hayatımın en mutlu anını sizinle yaşıyorum’ demiş. Onun yüzünün gülmesi benim için en güzel hediye.” 

Yorumlar