İstanbul'un Fethi Ayasofya'da Fetih Suresi ile anılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Fethi Ayasofya'da okunacak Fetih Suresi ile anılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un Fethi Ayasofya'da anılacak

İstanbul'un Osmanlı Devleti tarafından 1453 yılında Feth edilmesini 567. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Etkinliklerin en önemlisi ve anlamlısı ise Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi okunarak yerine getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fethi'nin 567. Yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada önemli bir müjde verdi. Erdoğan Ayasofya'da Fetih Suresi okunacağını söyledi.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

Yarın İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümünde milletle birlikte çok güzel programlara şahitlik edeceklerini aktaran Erdoğan, "Önce, Sancaktepe'de iki ayda inşa ettiğimiz 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışını yapacağız.

Akşam saatlerinde Okçular Vakfı'nın Fetih Kupası yarışmaları gerçekleştirilecek. Bunun ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığımızın düzenlediği Fetih Şöleni kapsamında, Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak ve dualar edilecek.

Milletimizin fetih sevincini bu programlarla hep birlikte yaşamaya çalışacağız. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı hürmetle yad ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar