İstanbullu'nun parası CHP'li yandaş kanallara

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İGDAŞ, vatandaşa indirimli doğalgaz vermek yerine CHP'li yandaş kanallara para akıtmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullu'nun parası CHP'li yandaş kanallara

Koronavirüs salgını sürecince vatandaşa kolaylık yapması beklenirken tam tersi çok yüksek doğal gaz faturası ödeten İGDAŞ'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen yayınları ile bilinen TELE-1 ve KRT TV’ye sponsor olduğu ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaş, bir darbe de 1 aylık fatura kesmek yerine 45 ila 75 gün arasında fatura kesen İGDAŞ'dan yemişti. Bazı İstanbulluların sosyal medyadan tepkisini duyurması üzerine tüm abonelerin faturasının kabartıldığı ortaya çıkmıştı.

Akabinde EPDK el atmış ve mevzuata aykırı fatura düzenlendiği gerekçesiyle İGDAŞ'a soruşturma açmıştı. Öte yandan tepkilerin odağındaki İGDAŞ'ın TELE-1 ve KRT TV’ye sponsor olması dikkat çekti.

İGDAŞ'ın muhalif televizyon kanallarına da mali destek verdiği ve İGDAŞ'ın Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra TELE-1 ve KRT TV ile sponsorluk anlaşması yaptığı ortaya çıktı.

 

 

Yorumlar