İstanbul'dan çıkmak isteyenler teker teker geri gönderildi

Seyehat Belgesi olmadan İstanbul'dan çıkmak isteyen araçlar kontrol noktalarından geri döndürüldü.

İstanbul'dan çıkmak isteyenler teker teker geri gönderildi - Sayfa 1

İstanbul'dan, seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı Tekirdağ'daki yazlıklarına gitmek için yola çıkanlardan izin belgesi olmayanlar geri çevrildi. İstanbul’da seyahat kısıtlaması sürdüğü için geri dönmek zorunda kalan yazlıkçılar, Tekirdağ’daki kısıtlamanın kaldırılmasını yanlış anladıklarını söyledi.

İstanbul'dan çıkmak isteyenler teker teker geri gönderildi - Sayfa 2

İçişleri Bakanlığı'nca, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan illerden Tekirdağ'da, önceki gece yarısından sonra seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Valilik de dün, 16- 19 Mayıs tarihleri arasında kentte sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını açıkladı.

İstanbul'dan çıkmak isteyenler teker teker geri gönderildi - Sayfa 3

Bu gelişmenin ardından seyahat kısıtlamasının sürdüğü İstanbul'dan birçok kişi, Marmara Denizi kıyısındaki yazlıklarına gelmek için yola çıktı. Gelen kişiler, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine sınır İstanbul'un Silivri ilçesi Gümüşyaka Mahallesi'ndeki uygulama noktasında jandarma ve polis ekiplerince durduruldu.

İstanbul'dan çıkmak isteyenler teker teker geri gönderildi - Sayfa 4

Jandarma ekipleri, kontrolleri sırasında seyahat belgesi olmadan Tekirdağ'a giriş yapmak isteyen vatandaşları geri çevirdi. Seyahat belgesi olanların ise geçişlerine izin veriliyor.