İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

- İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu, terör saldırısının gerçekleştirildiği yere karanfil bırakarak, saldırıya tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Şehitler Tepesine gelerek, saldırıyı kınadı.

Taksim Metrosu çıkışında bir araya gelen İMOK üyeleri, “İnadına Kardeşlik İnadına Barış, Terörü Lanetliyoruz” yazılı pankart açtı.

Gruptakiler, ellerindeki karanfillerle İnönü Caddesi’nde sessizce saldırının yapıldığı yere kadar yürüdü. Şehitler Tepesine gelen gruptakiler, saygı duruşunda bulunduktan sonra saldırının gerçekleştirildiği yere karanfil bıraktı.

Burada ilk konuşmayı yapan İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay, Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalamak üzere dış ve iç güçlerin büyük bir yarış içine girdiğini söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Atalay, “Türkiye’yi hiçbir güç parçalayamayacaktır. Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımını bir süre sonra ortadan kaldırmak üzere bir mücadeleyi başlatmak istiyoruz. İnşallah bu mücadelede örgütlerimiz elinden geleni gerçekleştirecektir.” diye konuştu.

- "Büyük bir acı içerisindeyiz”

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, polislere yönelik bombalı saldırıyı kınayarak, şöyle devam etti:

“Büyük bir acı içerisindeyiz. Bu ülkeye olan borcumuzdur ve bu borcumuzu mutlaka yerine getirmeliyiz. Cumartesi günü burada meydana gelen basit bir terör değil. Burada meydana gelen olay bu ülkeyi bölmeye çalışan güçlerin, belli bir aşamaya geldiğini göstermektedir. Hepimizin bu mücadeleyi belirli bir bilinç içinde yapmamız gerekiyor. Burada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifa diliyorum. Bu olayla bizi korkutmaya amaçlıyorlarsa, bu bombayı patlatanlar ve bu bombanın arkasında duranlar bilmelidir ki korkmayacağız. Eğer terör bizi yıldırmak istiyorsa asla yılmayacağız. Terör bizi sindirmek istiyorsa asla sinmeyeceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Bu, bu ülkeyi kuranlara ve şehitlere olan borcumuzdur. Terör karşısında tavrımızı mutlaka göstermeliyiz.”

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir, “Terörü bir kez daha, bin kez daha lanetliyoruz. Kim ne derse desin inadına barışa sahip çıkacağız, demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkacağız. Bu ülkeyi hep beraber, asla böldürmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

- "Hepimizin başı sağ olsun"

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Arslan ise Türkiye’nin çok zor dönemeçlerden sonra tekrar ayağa kalktığını dile getirdi. Meslek örgütlerinin yanı sıra tüm Türkiye’de bir birlikteliğin bulunduğunu kaydeden Arslan, “Herkes aynı şeyi söylüyor. Biz inadına kardeşlik, barış diyeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Eczacılar Odası Genel Sekreteri Serdar Göksen de şunları söyledi:

“2 gün önce burada ve daha önce yurdumun her tarafında meydanı gelen hain, kalleş ve korkakça saldırıları kınıyoruz ve lanetliyoruz. Ne bunları yapanları, ne yaptıranları ne de bu ortama sebep olanları asla affetmeyeceğiz ve unutturmayacağız.”

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği adına İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik de saldırıda hayatına kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifa dileyerek, “Burada yapılan katliam, bombalamalar bir arada yaşama umudumuza, kardeşlik ve barış umudumuza yapılmıştır. Ne kadar patlama ve bombalama olursa olsun inadına kardeşlik, barış demeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar