İstanbul'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

- AKPM Başkanı Agramaunt, Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, AP'nin Polonyalı üyesi Zdechovsky saldırıyı kınadı - Zdechovsky: - "Teröristlere artık tolerans gösterilmemeli. PKK'yı AP'de yasaklayın"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

STRAZBURG/TİFLİS (AA) - İstanbul'da dün gece düzenlenen terör saldırısına, dünyadan tepkilere gelmeye devam ediyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, İstanbul'daki terör saldırısını "şiddetle" kınadığını bildirdi.

Agramunt, yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul'da Beşiktaş'ın futbol stadı yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve Türk halkının yanındayız." ifadelerini kullandı.

Teröre karşı uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulunan Agramunt, şunları kaydetti:

"İstanbul'daki saldırı sadece terörist güçlerle mücadeledeki kararlığımızı güçlendirmiştir. Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız. Ancak birlikte olursak teröristlerin hayatımızın her noktasına yaymayı hedeflediği korkunun üstesinden gelebiliriz."

- AP üyesinden "PKK'yı AP'de yasaklayın" tepkisi

Avrupa Parlamentosunun (AP) Polonyalı üyesi Tomas Zdechovsky de saldırıya dair tepkisini Twitter üzerinden paylaştı. Zdechovsky, mesajında, "İstanbul'da 29 ölü. Teröristlere artık tolerans gösterilmemeli. #PKK #DEAŞ'ı durdurun ve AP'de yasaklayın." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medyadaki Twitter hesabı üzerinden AP'nin Polonyalı üyesi Tomas Zdechovsky'ye verdiği cevapta, "Teşekkürler Tomas, bu tam da AB kurumlarından ve üye ülkelerinden görmek istediğimiz tutum." dedi.

- Fransa

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımladı. Ayrault mesajında, İstanbul'daki saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Dün akşam Türkiye yeniden terörizmle sarsıldı. Fransa, terör belası karşısında Türkiye'nin yanındadır." ifadelerine yer verdi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği de resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'daki terör saldırısı sonrasında Büyükelçilik bayraklarının yarıya indirildiğini belirtti.

- Gürcistan

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili de İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınayarak, teröre karşı mücadeleyi sürdürdüklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı açıklamada, "İstanbul'da meydana gelen iki patlamadan dolayı derin üzüntü duyuyorum. Gürcistan, terörün bu acımasız yüzünü şiddetle kınıyor ve teröre karşı mücadeleyi sürdürüyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dayanışma içindeyiz ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada da İstanbul'daki terör saldırısına sert tepki verildi.

Açıklamada, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen, çok sayıda insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısından dolayı derin üzüntü duyulduğu bildirildi. Açıklamada, "Gürcistan Dışişleri Bakanlığı terörün her türlüsünü kınıyor ve bu saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin aileleri ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor." ifadeleri yer aldı.


Yorumlar