İstanbul'daki terör saldırılarına tepkiler

- Endonezya ve Bosna-Hersek'ten kınama - Singapur'dan başsağlığı mesajı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki terör saldırılarına tepkiler

CAKARTA/SARAYBOSNA (AA) - Endonezya ve Bosna-Hersek, İstanbul'da dün düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Endonezya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Dost ülke Türkiye'nin İstanbul şehrinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınıyor, kurbanların ailelerine sabır diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saldırıda İstanbul Üniversitesinde öğrenim gören Endonezyalı bir öğrencinin hafif yaralandığı belirtildi.

Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek "Dün İstanbul'da bugün de Midyat'ta düzenlenen terör saldırıları haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Geri getirilemeyecek insan hayatlarını hedef alan bu saldırılar, ortak değerlerimize yapılmıştır." ifadesine yer verdi.

Türk güvenlik güçlerinin saldırılara gerekli cevabı vereceğine ve bu korkakça eylemlerin faillerinin bulunacağına inandığını vurgulayan İzetbegoviç, "Devlet Başkanlığı Konseyi ve şahsım adına hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyorum. Bu zor zamanlarda düşünce ve dualarımız sizinle." dedi.

Singapur Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunuldu.



Yorumlar