İstanbul'daki rehine krizi

- Pendik'te çalıştığı lisede nişanlısı tarafından 1,5 saat rehin alınan H.K, zanlıdan şikayetçi olmadı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki rehine krizi

İSTANBUL (AA) - Pendik'te çalıştığı lisede asker nişanlısı U.D. tarafından 1,5 saat rehin alınan 19 yaşındaki H.K'nın emniyette verdiği ifadesinde, nişanlısından şikayetçi olmadığını söylediği öğrenildi.

Nişanlısı U.D. tarafından çalıştığı Pendik'teki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 1,5 saat rehin alınan H.K'nın emniyette verdiği ifadenin detayları belli oldu.

H.K. emniyetteki ifadesinde, kendisini rehin alan U.D. ile yaklaşık bir yıldır nişanlı olduklarını, kıskançlık ve ailevi sıkıntılar yüzünden anlaşamadıkları için 7 ay önce ayrıldıklarını, ancak sonrasında tekrar barıştıklarını söyledi.

Nişanlısı U.D'nin Bayburt'ta askerlik yaptığını, olaydan önceki akşam telefonda mesajlaşırken ailevi sıkıntılar yüzünden tartıştıklarını kaydeden H.K, "Kendisinden bu nedenle ayrılacağımı söyledim. Daha sonrasında telefonunu engelledim. Ertesi gün U.D. benim çalıştığım liseye geldi. Kendisini okulun tuvaletine konuşmak için götürdüm. Kapıyı kapatarak bana 'sen beni aldatıyorsun' dedi. Ben de sen ne saçmalıyorsun' dedim. Bunun üzerine tartışma büyüdü." şeklinde beyanda bulundu.

Daha sonrasında U.D'nin cebinden çıkardığı bıçağı kendisine gösterdiğini, darp etmeye başladığını ve eliyle yüzüne vurduğunu kaydeden H.K, bunun üzerine kendisinin yardım istediğini anlattı.

H.K, bağırma sesini duyan okul müdür yardımcısının geldiğini kaydederek, "U.D. müdür yardımcısını tuvaletten dışarıya çıkarmaya çalıştığı sırada elindeki çakı benzeri bıçak yere düştü. Müdür yardımcısı da bıçağı aldı. U.D. hocayı dışarıya çıkardı ve tuvaletin kapısını kilitledi. U.D'nin isteği üzerine, 'silahı var kapının önünden çekilin' diye bağırdım. Ancak silah yoktu." şeklinde konuştu.

Bir süre sonra polisin geldiğini anlatan H.K, "Nişanlım U.D'nin psikolojik sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. U.D. benim nişanlımdır. Kendisini seviyorum. Bu nedenle beni yaralamasından, tehdit ve hakaretlerde bulunmasından ve beni tuvalete kilitleyerek hürriyetimi yoksun kılmasından dolayı kendisinden davacı ve şikayetçi değilim." ifadelerini kullandı.

Pendik'teki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Okul Aile Birliği'nde görev yapan H.K, okula gelen nişanlısı U.D. ile tartışmış, U.D. nişanlısını okulun tuvaletlerinin bulunduğu bölümde rehin almıştı.

İhbar üzerine okula, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne bağlı müzakere timi gönderilmiş, polisin yaklaşık 1,5 saat süren çabasının ardından U.D. ikna edilerek gözaltına alınmıştı. Şüpheli U.D, çıkarıldığı hakimlikçe "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanmıştı.

Yorumlar