İstanbul'daki patlamayı kim yaptı, saldırıyı kim üstlendi?

İstanbul'daki patlamayı kim yaptı, saldırıyı kim üstlendi? Taksim patlamasını kim veya kimler yaptı? Patlamanın meydana geldiği ana ait net görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde şüpheli bir kadın görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki patlamayı kim yaptı, saldırıyı kim?

İstanbul'daki patlamayı kim yaptı, saldırıyı kim üstlendi? Taksim'de meydana gelen patlamayı kim yaptı, şu ana kadar patlamayı veya saldırıyı üstlenen oldu mu soruları merakla sorulurken, patlamanın meydana geldiği anı gösteren görüntülerde şüpheli bir kadın dikkat çekiyor.

İSTANBUL'DAKİ PATLAMAYI KİM YAPTI, SALDIRIYI KİM ÜSTLENDİ?

İstiklal Caddesinin en yoğun olduğu saatlerde meydana gelen patlama nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti, 54 kişi ise yaralandı.

Patlama anına ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde şüpheli bir kadın dikkat çekiyor. Üzerindeki kıyafetlerin bakarık olduğu görülen kadının birine el işareti yaptıktan birkaç saniye sonra patlama meydana geliyor. 

Kadının havaya uçtuğu görülüyor. Ancak patlamanın kadın tarafından mı yoksa uzaktan kumandayla mı gerçekleştirildiği ise anlaşılmıyor. 

Patlamayı gerçekleştiren kadının kıyafetlerinden üzerinde bir şeyler taşıdığı anlaşılıyor. 

Patlama sonrasında yerde yatan insanlar görülüyor. 

Taksim patlamasını kim veya kimlerin gerçekleştirdiğine dair şu ana kadar ne resmi ne de gayri resmi bir açıklama yapılmadı. 

FUAT OKTAY: KADIN CANLI BOMBA

Patlamanın failiyle ilgili ilk resmi açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz." dedi.

8 SAVCI VE 2 BAŞSAVCI VEKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

YUNANİSTAN'A KAÇACAKLARDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombacının yakalandığını, onunla birlikte ona yardım ve yataklık yapan 46 kişini de gözaltına alındığını duyurdu. 

Bakan Soylu, bombacının Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'den Afrin üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığını, patlama sonrasında öldürülmesi üzerine talimat verildiğini, suç ortaklarıyla birlikte Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandıklarını söyledi.

 

Yorumlar