İstanbul'daki organize suç örgütüne yönelik operasyon

- Para karşılığı ipotek ettikleri 148 gayrimenkulü silah zoruyla devraldığı ve sahiplerine paralarını ödemediği iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki organize suç örgütüne yönelik operasyon

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 13 Ocak'ta düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve gazeteye verdikleri ilan üzerinden faizli para karşılığı vatandaşların gayrimenkullerini ipotek edip paralarını ödemeyerek söz konusu gayrimenkulleri silah zoruyla devraldığı öne sürülen 12 kişinin savcılık sorguları tamamlandı.

Tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edilen aralarında şebeke lideri olduğu ileri sürülen İsmet K. ve 2 tapu memurunun da bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden 4'ü adli kontrol şartıyla, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi savcılık talimatıyla emniyetten salıverilirken, şebeke lideri tarafından kurulan ve silah zoruyla el konulan tapuların devredildiği belirlenen 4 paravan şirket üzerine kayıtlı 148 gayrimenkulün tapusuna, 20 otomobile, 5 senede ve çok sayıda çek ile 57 bin 500 liraya el konulmuştu.

Yorumlar