İstanbul'da yarın 13 Mart 2020 okullar tatil mi?

Koronavirüsün Türkiye'de de ortaya çıkmasından sonra vatandaşların en çok tedirgin olduğu il İstanbul oldu. İstanbul'da birçok vatandaş ilk günden itibaren çocuklarını okula göndermedi. Okulların tatil beklentisi nedeniyle vatandaşlar, "İstanbul'da yarın 13 Mart 2020 okullar tatil mi?" diye soruyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da yarın 13 Mart 2020 okullar tatil mi?

Koronavirüs vakasının Türkiye'de de ortaya çıkmasından sonra en çok tedirginlik yaşanan illerin başında İstanbul geldi. Türkiye'nin ve dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul'da her sabah milyonlarca öğrenci okula gidiyor. Özellikle de toplu ulaşımı kullanan öğrenciler ve velileri son derece tedirgin olmuş durumda. Bu nedenle vatandaşlar, "İstanbul'da yarın 13 Mart 2020 okullar tatil mi?" sorusunun cevabını arıyor. 

İstanbul'da okullar tatil mi sorusunun cevabını arayan vatandaşlara şu ana kadar olumlu bir cevap verilmiş değil. Çünkü başta Koronavirüs Bilim Kurulu Başkanı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul veya Türkiye'nin diğer illerinde okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair herhangi bir sinyal vermedi.

Okulların tatil edileceği beklentisi İstanbul halkı başta olmak üzere kalabalık şehirlerde yaşayan herkeste mevcut. Bu nedenle gözler başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere devletin yetkili kurumlarına çevrilmiş durumda. 

Gün içinde bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu konuda kendilerinden gelecek açıklamayı beklemelerini söylemişti.

Okulların en azından bahar ara tatilinin erkene alınarak tatil edilmesini bekleyen öğrenci ve veliler merakla gelecek haberi bekliyor.

TATİL İÇİN GÖZLER CUMHURBAŞKANLIĞINDAKİ TOPLANTIDA

Bakanlar tarafından yapılan açıklamalarda tatil haberi verilmezken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan "Koronavirüs ile mücadele toplantısı"na çevrildi. Toplantıdan okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair bir karar alınacağı ve açıklanacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HALK MASKEYLE DOLAŞIYOR

Koronavirüs tehlikesinin Türkiye'ye de ulaşmasının ardından özellikle de İstanbul'da halk maske ile dolaşmaya başladı. Sabah saatlerinde metro, metrobüs, belediye otobüsü ve minibüs gibi toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar kendilerini korumaya almak için maske kullanmayı tercih etti. 

 

Yorumlar