İstanbul'da trafik kuralı ihlaline karşı "kırmızı düdük" kampanyası başlatıldı

- "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtıldı - İstanbul Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Ay: - "Ben de bugün 6 yaşındaki oğluma kırmızı düdüğü, tişörtü ve şapkayı vereceğim. Polis bir baba olarak, çocuğumun beni uyarmasının etkili olacağını ve bende de olumlu bir etki oluşturacağını düşünüyorum. Şundan emin olabilirsiniz, bir trafik görevlimizin sürücüye vereceği etkiyle kendi çocuğunun yaptığı uyarının vereceği etki çok daha farklıdır"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da trafik kuralı ihlaline karşı "kırmızı düdük" kampanyası başlatıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

İstanbul Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Şehitler Makamı önünde başlayan uygulamanın, Kurban Bayramı ve sonrasında da devam edeceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlayan projenin önemine dikkati çeken Ay, "Kırmızı düdük, çocuklarımızı aracı olarak belirleyip uygulamaya başladığımız bir projedir." dedi.

Ay, çocukların ebeveynler üzerindeki etkisinin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın aileleri üzerindeki etki önemli bir gerçek. Buradan hareketle çocuklara trafik görevlisi gibi yetki verip, onlardan emniyet kemeri ihlali ve hızlı araç kullanma ile diğer pek çok trafik ihlaliyle alakalı büyüklerini, anne-babalarını, ağabey ve ablalarını uyarmalarını isteyeceğiz. Bu uygulamanın olumlu sonuçlarla geri bildirimini alacağımızı düşünüyoruz. Medyanın desteğinin de bu konuda oldukça etkili olduğunu düşünüyoruz. Televizyon ve radyoda kamu spotu olarak kırmızı düdük projesi işlenmeye başlandı. Bu çalışmaların mutlaka bir dönüşümünün olacağına inanıyorum. Ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde de bu uygulamanın paylaşımı arttıkça, daha çok kişiye ulaşarak istediğimiz hedefe ulaşacağımızı tahmin ediyorum."

Kendi arabasında oğlunu yetkilendireceğini belirten Ay, "Ben de bugün 6 yaşındaki oğluma kırmızı düdüğü, tişörtü ve şapkayı vereceğim. Polis bir baba olarak, çocuğumun beni uyarmasının etkili olacağını ve bende de olumlu bir etki oluşturacağını düşünüyorum. Şundan emin olabilirsiniz, bir trafik görevlimizin sürücüye vereceği etkiyle kendi çocuğunun yaptığı uyarının vereceği etki çok daha farklıdır." diye konuştu.

Daha sonra polis memurları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün girişinde durdurulan araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtarak trafikte yapılmaması gereken hatalı davranışlar hakkında bilgi verdi.

Araç sürücüleri de başlatılan projeden memnun olduklarını belirtti.

Yorumlar