İstanbul'da kar yağışı dördüncü gününde

İstanbul'da Cumartesi akşamı başlayan kar yağışı, dördüncü gününde de bazı bölgelerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle özellikle Üsküdar, Çamlıca ve diğer yüksek bölgelerde yollar buzlanma yaptığı için tıkandı. Tuzlama yapılmayan güzergahlarda trafik durdu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar yağışı dördüncü gününde

İstanbul'da Cumartesi akşamından itibaren başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Günün ilk saatlerinden itibaren etkisini yeniden artıran kar yağışı şehrin bazı noktalarında yeniden yolların kapanmasına neden olurken, şehrin merkezindeki ana arterlerde normal bir şekilde devam etti. Öte yandan Çarşamba günü sona ereceği açıklamaları yapılan kar yağışının aralıklarla Cumartesi gününe kadar süreceği öğrenildi. İstanbul ve etrafında Cumartesi gününe kadar güneş görünmüyor.

MALTEPE'DE TUZLAMA VE KÜREME YOK

Maltepe, Fındıklı Mahallesi Başıbüyük yolu Caddesinde aniden bastıran kar yağışı buzlanmaya neden oldu. Buzlanma nedeniyle sürücüler iki yönde de caddede ilerlemekte güçlük çekerken uzun kuyruklar oluştu. Bazı sürücüler, araçlarını yol kenarına park etti. Bazı ise buzlanan yolda gitmek için patinaj çekerek ilerlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar sürücülere yolda ilerlemeleri için yardımcı oldu. Öte yandan aniden bastıran kar yağışında motosikletlinin gitme çabası kameraya yansıdı.

Buzlanan yolda aracıyla patinaj çeken Mehmet Uğurlu, "Yolda kaldık. Görüyorsunuz hava şartlarını. Ne kar kürüme araçları var ne de caddede tuzlama var. Kaldım yolda. Patinaj çekerek buraya geldim. Aracımızda kış lastiği olmasına rağmen" dedi.

Yolda kalan Şenol Keser "Kar yağışını bu kadar beklemiyorduk. Bizim için sürpriz oldu. Bugün kar yağışı olmayacağını düşündük. İki gündür rahat bir şekilde eve gidip geliyorduk. Bugün ise yolda kaldık. Evden çıkalı yarım saat oldu. Hatta aracımı ana caddeye park ettim ki rahat bir şekilde çıkayım diye ama ara sokaklar daha kötü" diye konuştu.

Başka bir sürücü Süleyman Uçay "Burada yaklaşık bir saattir yol trafiğe kapalı. Burası Fındıklı Mahallesi otobüslerin son durağı ve otobüsler görüldüğü gibi gidemiyor bu yolda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kar küreme araçlarının bu caddeyi temizlemesi lazım. Belediyenin otobüsleri gidemiyor bu yolda. Şu anda bu yol trafiğe kapalı ve buraya gelip çözmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

Kentte birkaç gündür görülen kar yağışı, Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Maltepe, Kartal, Üsküdar, Sancaktepe ve Sultanbeyli'de etkili şekilde devam ediyor. Bazı bölgelerde ise yağış tipi şeklinde görülüyor.

Avrupa Yakası'nda Beşiktaş, Beyoğlu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri olmak üzere birçok bölgede kar yağışı aralıklı sürüyor.

Kar yağışı etkili olduğu bazı bölgelerde görüş mesafesini olumsuz etkiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediye ekiplerince yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme çalışması yapılıyor.

İDO'nun bazı seferleri iptal edildi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları dolayısıyla saat 07.45 Kabataş-Kadıköy-Bursa, 08.30 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy seferleri yapılamadı.

Kağıthane'de istinat duvarı çöktü

Kağıthane’de, daha önce çatlaklar olduğu iddia edilen istinat duvarı 4 aracın üzerine çöktü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, çöken duvarın yanında bulunan binada hasar oluşup oluşmadığı yapılacak çalışmaların ardından belirlenecek. Gece saat 01.30'da çöken duvarın altında kalan araçlar bu sabah ise böyle görüntülendi. Olay, Hamidiye Mahallesi Rumeli Caddesi’nde saat 01.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre daha önce çatlaklar oluşan taş duvar, büyük bir gürültüyle 4 aracın üzerine yıkıldı. Olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmazken, duvarın altında kalan araçlar kullanılamaz hale geldi.

İstinat duvarının çökmesinin ardından 5 katlı binada oturanlar kendilerini sokağa attı. Çökmenin ardından binada hasar oluşup oluşmadığı yapılacak olan çalışmanın ardından belli olacak. Ayrıca çökmenin yaşandığı yerde ekiplerin çalışmasının sabah devam edeceği öğrenildi.

CUMARTESİYE KADAR GÜNEŞ YOK

Öte yandan kar yağışının İstanbul'u ne zaman terk edeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Meteorolojik verilere göre kar yağışından sonra İstanbul'da yağmur bekleniyor. Yağmur ve karla karışık yağışlar Cumartesi gününe kadar devam edecek.

İşte önümüzdeki dört günlük haritalı hava durumu:

 

 

 

Yorumlar