İstanbul'da kademeli mesai saatleri açıklandı

İstanbul'da kademeli mesai uygulamasıyla ilgili beklenen açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. İstanbul'da kademeli mesai saatleri kamu ve özel sektörü kapsıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kademeli mesai saatleri açıklandı

İstanbul'da corona virüs tedbirleri kapsamında kademeli mesaiye geçişin nasıl olacağına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre İstanbul'da mesai saatleri saat 7,8 ve 9'da başlayacak.

Kademeli mesai uygulamasının ayrıntılarının saat 18.10'da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu. 

Vali Yerlikaya'nın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Çalışma hayatımızın en büyük gücü İstanbulumuzda Haziran sonu itibariyle 5 milyon çalışanımız var. Büyükşehir İETT verilerine göre; pandemi öncesi yolcu sayımız 7,6 milyon, bugün bu sayının 4,1 milyon seviyelerine düştüğünü görüyoruz.

İstanbul'da hepimizin bildiği gibi toplu ulaşımda yoğunluğun yaşandığı iki zaman dilimi var. Birincisi sabah 07 - 09, ikincisi ise akşam 17- 20 arası.

Bütün çalışmalarımızın tek amacı var. Bu yoğun zaman dilimlerinde pik saatlerde hemşehrilerimizi duraklarda, istasyonlarda ve toplu taşıma araçlarında salgın riskinden korumak.

Dün yaptığımız il pandemi kurulu toplantısında toplu taşımada pik saatlerdeki yoğunluğu gidermek için; sadece kamu sektörü değil mutlaka özel sektörün de kademeli mesai saatlerine ve esnek çalışmaya geçmesinde büyük fayda olacağı şekilde görüş birliğine varılmıştır.

UYGULAMA 28 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Resmi ve özel olmak üzere ilkokul birinci sınıf öğrencilerimiz, okul öncesi ana sınıfı öğrencilerimiz, ayrıca özel eğitim okullarımızın da anasınıfı ve birinci sınıfındaki öğrencilerimiz; 21 Eylül Pazartesi günü sabah 09,00'da ders başı yapacaklar.

28 Eylül 2020 tarihinden itibaren; vardiya sistemiyle görev yapan bazı bölge müdürlüklerimiz ile, jandarma emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07,00'den başlayıp 08,00'de ve 09,00'da görev ve türlerine göre mesaiye başlayacaklar.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08,00 ve 16,30'da, sağlık teşkilatımız saat 08,30 ve 16,30'da; diğer tüm kamu kuruluşlarımız 09,00 ve 16,30'da mesaiye başlayacaklar.

Sanayi sektöründe çalışan kardeşlerimizin mesai başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili olarak; inanın üç haftadır çok yoğun toplantılar yaptık.

OKUL SAATLERİ

İlkokul birinci sınıf öğrencileri, ana sınıfı öğrencileri 21 Eylül Pazartesi saat 09.00'da dersbaşı yapacaklar. 

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar