İstanbul'da İranlı kardeşleri kaçıran şüpheliler yakalandı

- Çeşitli ülkelerde bulunan yüklü miktardaki paralarını almak için çalışan ve İngiltere merkezli bir koruma şirketiyle anlaşan İranlı biri kadın 3 kardeş, Beyoğlu'nda kaldıkları otelden, kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından kaçırıldı - Kardeşler, daha sonra serbest bırakılırken, olayla ilgili 3'ü Türk 6 şüpheli gözaltına alındı - Koruma şirketi çalışanlarının, kardeşler kaçırıldığı gün otelde bulunan ziynet eşyaları ile değerli evrak ve pasaportları alarak kaçtığı belirlendi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da İranlı kardeşleri kaçıran şüpheliler yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 1'i kadın 3 İranlı kardeşi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İran'ın önde gelen ailelerinden olduklarını söyleyen M.S. (32), A.S. (35) ve M.S. (30), Macaristan, Dubai ve Rusya'da bulunan yüklü miktardaki paralarını almak için bir İngiltere merkezli bir koruma şirketiyle anlaştı. Türkiye üzerinden paralarını almak üzere İstanbul'a gelen kardeşler için koruma şirketi Beyoğlu'ndaki bir otelin 6. ve 7. katını kiraladı.

Emekli komandoların hizmet sunduğu koruma şirketinin 4 koruması, Türk vatandaşı 15 koruma görevlisini yüksek ücretle işe aldı. Yaklaşık 6,5 aydır otelde çalışan Türk korumaların sözleşmeleri, 23 Ekim'de şirket tarafından iptal edildi.

İranlı kardeşlerden A.S'nin İran'daki eşi 25 Ekim'de telefonla aradığı eşine ulaşamayınca durumu İstanbul'daki İranlı arkadaşı M.M.'ye haber verdi. Beyoğlu'ndaki otele giden M.M. 3 İranlı kardeşin otelde olmadığını, Türk korumaların işten çıkarıldığını ve İngiliz korumaların da bir gün önce otelden ayrıldığını öğrenince durumdan şüphelenip polise şikayette bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirilği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi olayla ilgili çalışma başlattı.

Oteldeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, İngiliz korumaların İranlı kardeşlerin odalarında bulunan kasadaki yaklaşık 500 bin avro değerindeki ziynet eşyaları ile değerli evrak ve pasaportlarını alarak çıktıklarını tespit etti. Yapılan çalışmada İngiliz koruma P.S'nin 7 Ekim'de yurt dışına çıktığı, diğer 3 koruma S.C., P.B. ve J.A'nında da 24 Ekim'de Atatürk Havalima'nından İngilltere'ye gittiği belirlendi.

İranlı kadın M.S'nin cep telefonu açılanca sinyal alan polis, hemen kadını yakınlarına arattı. Kadının güvenlik sebebiyle Türk polislerince bir yere götürüldüğünü söylemesi üzerine, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldıkları anlaşıldı.

Serbest bırakılan ve taksiyle otele dönen 3 kardeşin ifadeleri doğrultusunda, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, havalimanından yurt dışına çıkmak isterken kendisini Lorent olarak tanıtan Belçika vatandaşı V.D, İranlı S.N. ve A.S ile kendilerini polis olarak tanıtan Türk vatandaşları O.A., Ö.C ve A.Y yakalandı.

Şüpheliler ile İngiliz korumaların birlikte çalıştıkları öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.


Yorumlar