İstanbul'da abonman kartlılar hak kaybına uğramayacak

- İBB, 16 Temmuz 2016 tarihinden itibaren toplu ulaşımın ücretsiz olması dolayısıyla abonman kart kullanan vatandaşların hak kaybına uğramayacağını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da abonman kartlılar hak kaybına uğramayacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Temmuz 2016 tarihinden itibaren toplu ulaşımın ücretsiz olması dolayısıyla abonman kart kullanan vatandaşların hak kaybına uğramayacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, geçerlilik tarihi 16-31 Temmuz 2016 arasına denk gelen abonmanlıklar için ücretli ulaşımın başladığı 1 Ağustos 2016'dan itibaren uygun süre uzatımlarının gün olarak abonman kullananların kartlarına otomatik yükleneceği, 20 Temmuz itibariyle abonmanlığı biten mavi kartlara 1 Ağustos 2016’dan itibaren 5 gün ilave edileceği kaydedildi.

Açıklamada, uygulamanın detayları şöyle anlatıldı:

"26 Temmuz itibariyle abonmanlığı biten karta 1 Ağustos 2016’dan itibaren 11 gün ilave edilecek. 16 Temmuz öncesinde yüklenmiş ve son kullanma tarihi 1 Ağustos ve daha ileri tarih olan abonman kartın son kullanma tarihi 16 gün ötelenecek. 22 Temmuz’da mavi kart yüklenmiş karta, abonman son kullanma tarihinden itibaren 10 gün ilave edilecek. 27 Temmuz’da mavi kart yüklenmiş karta, abonman son kullanma tarihinden itibaren 5 gün ilave edilecek. 1 Ağustos 2016 ve sonrası tarihlerde yüklenen abonmanlar için süre uzatımı olmayacaktır. Abonman kart kullanıcıları otomatik dolum makinelerine (Biletmatik ve OSM cihazlarına) kartlarını okuttuklarında süre uzatımı otomatik gerçekleşecektir. 1 Ağustos 2016 itibariyle bu özellik tüm biletmatik ve OSM’lerde aktif olacaktır. Toplu taşımanın ücretsiz olduğu tarihlerde yüklenen abonmanlıklar için süre uzatımı yapılabilecek. Süre uzatımının otomatik yapılabilmesi için 1 Ağustos 2016 tarihinden sonra yeni abonmanlık yüklenmemesi gerekir. Otomatik süre uzatımı özelliği 16 Ağustos 2016 tarihine kadar yapılabilecek."

Açıklamada, 16-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında geçerli abonmanı olup, otomatik süre uzatımı yapmadan 1 Ağustos 2016’dan sonra yeni abonman yüklemiş olanların, Belbim Müşteri Hizmetleri’ne başvurması istenerek, süre uzatımı dışında abonmanlar için ücret iadesi yapılmayacağı belirtildi.

Yorumlar